"Nacional"
0

Likvidaciju Pukanića naručio Joca Amsterdam

SRNA
Ubistvo vlasnika hrvatskog nedjeljnika "Nacional" Ive Pukanića naručio je i organizovao Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, navodno je potvrdio tajni svjedok do čijih je izjavao došao "Nacional".

Prema pisanju tog nedjeljnika, u istrazi se pojavio tajni svjedok - pokajnik koji je svoja saznanja podijelio sa istražiocima atentata na Pukanića i šefa marketinga "Nacionala" Niku Franjića.

Prema njegovim tvrdnjama, Jocić je za ubistvu angažovao Slobodana Đurovića i Roberta Matanića, koji su egzekuciju pripremali mjesecima.

"Nacional" piše kako su u tom razdoblju Jocićevim novcem platili druge kriminalce, koji su izvršili likvidaciju.

Prema tom svjedoku, na koga se poziva zagrebački nedjeljnik, glavni mozak operacije bio je upravo Đurović, što je informacija sa kojom mediji spekulišu od kada se atentat dogodio.

Iskaz tajnog svjedoka, prema pisanju "Nacionala", sudski je verifikovan, a riječ je o osobi koja se u dosadašnjem toku istrage uopšte nije pominjala.

List tvrdi kako je novo svjedočenje veliki plus u samoj istrazi, odnosno kako isljednici sada mogu preduzeti novi korak - hapšenje onih koji su naručili likvidaciju Ive Pukanića.

Pukanić i Franjić ubijeni su 23. oktobra 2008. godine.