Gužve i čekanja
38

Letovi na aerodromu "Nikola Tesla" će kasniti jer su putnici ušli u pogrešnu zonu bez pregleda

L. S.
Foto: Instagram moj_beo_grad
Foto: Instagram moj_beo_grad
Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu gomilaju se koferi i raste nervoza među putnicima zbog gužvi i otkazanih letova do kojih je došlo zbog sigurnosnih propusta.

Jedan vozač autobusa je putnike koji su doletjeli iz Sjeverne Makedonije pustio u pogrešnu zonu bez pregleda, tako da se sada svi prisutni putnici moraju ponovo pregledati.

Putnici pristigli iz Sjeverne Makedonije su završili u tranzitnom dijelu, u kojem nisu smjeli da se zateknu jer ova država ne pripada grupi zemalja koje imaju neophodne dozvole za to. Riječ je o međunarodnom pravilu i od njega ne smije biti odstupanja.

Putnici iz Skoplja moraju naknadno da prođu sve sigurnosne kontrole prije nego što normalno funkcionisanje putničkog saobraćaja na aerodromu bude nastavljeno.

Na društvenim mrežama kruže videosnimci koji su zabilježili prisutni na aerodromu te je vidljivo da su formirani veći redovi čekanja.

Srbijanski mediji prenose da je procijenjeno da će obustava trajati najmanje dva sata, zbog čega je zavladala velika nervoza među putnicima.