Posljednji ispraćaj
9

Legendarni holivudski producent Branko Lustig sahranjen u Zagrebu

E. Sk.
Dalibor Urukalović/PIXSELL
Dalibor Urukalović/PIXSELL
Stotine najbližih prijatelja, kolega i članova porodice okupilo se danas na zagrebačkom groblju Mirogoj kako bi se posljednji put oprostili od slavnog hrvatskog producenta s holivudskom karijerom Branka Lustiga.

Počast legendi odala je kolona ljudi koja je porodici izražavala saučešće. Posljednji opraštaj od filmskog producenta započeo je pjesmom "Ave Marija". Supruga Mirjana Lustig, neutješno je plakala.

Među ljudima koji su bili na posljednjem ispraćaju bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te premijer Andrej Plenković. Stigla je i ministrica Nina Obuljen Koržinek, glumica Zrinka Cvitešić, političar Andro Krstulović Opara...

Dalibor Urukalović/PIXSELL
Dalibor Urukalović/PIXSELL

"Poštovana i draga Mirjana, dragi prijatelji. Otišao je, svi smo ga poštovali i voljeli. Okupili smo se kako bismo odali počast velikom čovjeku i humanistu. Nastavimo zajedno upozoravati na patnje kako je samo naš Branko znao. Patnju koju je on prošao, postaje naš snažan poticaj u borbi protiv mržnje i predrasuda", kazao je Bandić te se osvrnuo na strahote koncentracijskog logora Auschwitz koje je Branko preživio kao dijete.

Od Lustiga se emotivnim govorom oprostio i glumac Rade Šerbedžija.

Dalibor Urukalović/PIXSELL
Dalibor Urukalović/PIXSELL

"Dragi Branko, voljom tvojom ili ne, došao sam reći nekoliko riječi kada se opraštamo od tebe. Bio si sjajan čovjek, talentirani, vrijedan, hrabar. Bio si prijatelj i znao si kako prijateljstvo dijeliti. Bio si nesretan čovjek i uspio si sve pobijediti", kazao je Šerbedžija.

Lustig je u 88. godini umro 14. novembra u Zagrebu.