Zagreb
0

Lažnim virmanima Mercatoru "digli" milion kuna

FENA
Zagrebačka policija uhitila je petoricu muškaraca koje sumnjiče da su pomoću krivotvorenih virmana pokrali trgovački lanac Mercator za oko milion kuna.

Sumnja se da je u listopadu ove godine 39-godišnji Osječanin M.D. od 24-godišnjeg Vukovarca N.B. posudio karticu tekućeg računa kako bi na nju prebacio veći iznos i za to mu obećao dio novca od cjelokupne transakcije.

Njih dvojica su se potom u Velikoj Gorici sastali sa suosumnjičenima E.G. (23), B.S. (38), P.Č. (43) i jednim 41-godišnjakom koji im je donio dva krivotvorena virmana na iznos od 374.000 i 584.000 kuna. Na virmanima je bilo naznačeno da se ti iznosi prebace s računa Mercatora na račun 24-godišnjeg Vukovarca.

Osumnjičeni Osječanin je potom otišao u banku i predao virmane pa je transakcija obavljena. Nakon toga je 24-godišnjak sa svog računa podigao 365.000 kuna i predao ih Osječaninu koji je novac dalje predao nepoznatoj osobi. Ostatak novca, 559.000 kuna, prebacio je na račun jednog poduzeća iz Obrovca, čiji je vlasnik, 38-godišnji B.S., istog dana podigao novac.

U policiji kažu da ukupna materijalna šteta iznosi gotovo milion kuna. Petorica osumnjičenih su uhićeni i privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a za 41-godišnjim osumnjičenikom koji je nabavio krivotvorene virmane se traga, kao i za nepoznatom osobom koja je preuzela 365.000 kuna.