MUP ZHK traži kradljivca
0

Ukrao kreditne kartice i s njih povukao 3.000 KM

Sarajevo-x.com
Osumjnjičeni kradljivac novčanika (Foto: MUP ZHK)
Osumjnjičeni kradljivac novčanika (Foto: MUP ZHK)
MUP Zapadnohercegovačkog kantona objavio je fotografiju muškarca koji je osumnjičen da je u utorak ili u srijedu u firmi „Metalac“ u Širokom Brijegu ukrao novčanik jednoj 57- godišnjakinji.

Osim ličnih dokumenta i manje svote novca, u novčaniku su se nalazile i četiri bankovne kartice kao i ceduljica sa zapisanim PIN-ovima od bankovnih kartica.

Lopov je pomoću dvije ukradene kartice s dva bankomata podigao 3.000 KM. Sigurnosne kamere postavljene iznad bankomata su snimile osumnjičenog, a policija moli građane koji prepoznaju osobu sa fotografije da o tome obavijeste policiju pozivom na broj (039) 705 – 854 ili 705-640.

Također, policija je apelovala na građane da u novčanicima ne drže ceduljice sa zapisanim PIN brojevima već da zapamte PIN, a građani koji to nisu u stanju da ceduljice sa zapisanim PIN-om drže skrivene.

Naime, uočeno je da određeni broj građana u novčaniku nosi bankovne kartice i ujedno ceduljice sa zapisanim PIN brojevima za te kartice. Tu činjenicu kradljivci su već nekoliko puta iskoristili te su, uz to što su građanima ukrali novac i isprave, uspjeli s njihovih bankovnih računa podići i znatne svote novca.