Regija
2

Krstimir Pantić pobijedio u Kosovskoj Mitrovici

SRNA
Kandidat Građanske inicijative "Srpska" Krstimir Pantić pobijedio je na lokalnim izborima za gradonačelnika sjeverne Kosovske Mitrovice, rečeno je Srni u Izbornom štabu "Srpske".

"Pantić je osvojio nekoliko stotina glasova više od Olivera Ivanovića", kažu u štabu "Srpske", navodeći da je Pantić proglasio pobjedu, jer to preliminarni rezultati jasno pokazuju.

Pantić je rekao da je pobijedila Građanska inicijativa "Srpska" i Vlada Republike Srbije.

On je čestitao protivkandidatu Oliveru Ivanoviću koji je, kako je naveo, ostvario bolji rezultat nego u prvom krugu glasanja.

"Želim mu svi sreću u narednom radu. Ponudićemo i pozvati ga na razgovor o formiranju većine. Svi odbornici će biti dobrodošli da učestvuju u radu i donošenju odluka koje su bitne, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost", poručio je Pantić.

Ivanović je prihvatio rezultate izbora, iako još, kako je rekao na konferenciji za novinare, nisu prebrojeni svi glasovi, posebno takozvani "uslovni glasački listići".

Građanska lista "Srpska" u Gračanici proglasila je pobjedu svog kandidata Branimira Stojanovića za mjesto predsjednika ove opštine, najveće srpske sredine južno od rijeke Ibar.

Braniimir Stojanović je na osnovu rezultata koje je Srpska prikupila sa biračkih mjesta osvojio 5.267 glasova, dok je njegov protivkandidat Bojan Stojanović osvojio 3.726 glasova.

Bojan Stojanović je prihvatio poraz i čestitao protivkandidatu, kažu u izbornom štabu Saveza kosovskih Srba.

Građanska inicijativa "Srpska" saopštila je da su njeni kandidati pobijedili i u opštinama Ranilug, Klokot i Novo Brdo, dok se u Partešu još broje glasovi, a prema podacima "Srpske" njen kandidat ima blagu prednost.

U opštini Štrpce kandidat "Srpske" Ivan Redžić je izgubio, rečeno je Srni u Izbornom štabu "Srpske".

U Izbornom štabu Samostalne liberalne stranke rečeno je Srni da je kandidat ove partije Bratislav Nikolić pobijedio u opštini Štrpce.