|

Krivična prijava protiv Berlusconija i Đukanovića

Krivična prijava protiv Berlusconija i Đukanovića
0
F
FENA
15.2.2011. u 20:34
7
komentara
0

dijeljenja
Krivična prijava protiv Berlusconija i Đukanovića Silvio Berlusconi i Milo Đukanović
Pokret za promjene (PzP), oporbena stranka u crnogorskom parlamentu, podnijela je u utorak državnom tužilaštvu u Podgorici kaznenu prijavu protiv bivšeg crnogorskog i aktuelnog talijanskog premijera Mila Đukanovića i Silvija Berlusconija optuživši ih za navodne zloupotrebe u procesu privatizacije crnogorskog energetskog sektora i pribavljanje materijalne koristi.
Obrazlažući ovu inicijativu čelnik te stranke Nebojša Medojević rekao je da je riječ o sklapanju "kriminalnog" ugovora vlade i talijanskih tvrtki o dokapitalizaciji i djelomičnoj privatizaciji crnogorske Elektroprivrede.

Đukanović i Berlsuconi su, po ocjeni PzP-a, navodnom zlouporabom ovlaštenja i službenog položaja pribavili imovinsku korist talijanskim tvrtkama A2A i Terna, a na štetu crnogorske elektroprivrede i crnogorskog elektroprijenosnog sustava. Talijanska A2A u vlasništvu je 43,7 posto dionica crnogorske elektroprivrede.

U prijavi se kao osumnjičeni, uz Đukanovića i Berlusconija, navode i potpredsjednik vlade Vujica Lazović, te bivši ministri Branko Vujović, Branimir Gvozdenović i još pet osoba uključenih u ovaj posao.

Iz Pokreta za promjene poručuju da je vrhovni državni tužitelj posljednja instanca kojoj se mogu obratiti za raskrinkavanje štetnog ugovora, a ako reakcija tužilaštva i drugih nadležnih organa izostane spremni su pozvati građane na izlazak na ulice. "Ukoliko državni tužitelj ne reagira na prijavu, nama preostaje da pozovemo građane na prosvjede protiv kolonizacije Crne Gore", naveo je Medojević.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...