Zbog kriminalne prošlosti
0

Kristijanu Goluboviću zabranjen ulaz u Hrvatsku

Sarajevo-x.com
Aleksandar Golubović (Foto: B92)
Aleksandar Golubović (Foto: B92)
Hrvatska će Aleksandru Kristijanu Goluboviću, koji se povezuje sa srbijanskim podzemljem, ako pokuša ući u ovu zemlju, zabraniti ulaz. Ovu informaciju za Sarajevo-x.com potvrdio je Krunoslav Borovec, načelnik ureda direktora hrvatske policije.

"Mi ne znamo da li će Golubović uopće krenuti prema Hrvatskoj, a zabrane ulaska ne izdaju se unaprijed. Međutim, ako krene, ulaz će mu biti zabranjen, a što nam omogućuje Zakon o strancima, temeljem kojeg se pojedinom strancu može onemogućiti ulazak u Hrvatsku ako bi njegovo pojavljivanje moglo narušiti javnu sigurnost“, kazao je Borovec.

Naime, Golubović je u subotu trebao učestvovati na borilačkom spektaklu u Splitu gdje se trebao boriti protiv Mađara Alberta Sarkozya. Do zabrane ulaska Golubovića u Hrvatsku došlo je nakon što se splitski gradonačelnik Željko Kerum usprotivio njegovom dolasku, nazvavši ga "arkanovcem“.

Golubović je, pak, u izjavi koju je dao srbijanskim medijima kazao da će Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu podnijeti tužbu protiv Hrvatske.

"Htio sam da dođem kao sportista, a ne zločinac. Ne propagiram nasilje, zaboravimo što je bilo nekad. U zatvorima sam pošteno odslužio. Time se ne ponosim, a zato i dolazim u Split da ukažem da mladi ne smiju krenuti mojim putem. Nisam ja nikakav 'arkanovac', niti sam učestvovao u ratu u Hrvatskoj. Nisam četnik“, kazao je u izjavi za srbijanske medije Golubović.

Hrvatska policija donela je ovu odluku zbog Golubovićeve kriminalne prošlosti, a odluci policije pomogle su i njegove izjave da je pucao u stotinu ljudi i da ima još onih koji ga žele mrtvog.

Kristijan Golubović, jedan je od najpopularnijih članova kriminalne grupe koja je harala devedesetih godina u Srbiji, a po kojoj je snimljen film “Vidimo se u čitulji”. Golubović je i jedini preživjeli iz ovog filma.