{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kristijan Golubović: Nisam ja kriminalac, već urbani Robin Hood

7.11.2014. u 07:47
89
40
Kristijan Golubović: Nisam ja kriminalac, već urbani Robin Hood
89
Kristijan Golubović: Nisam ja kriminalac, već urbani Robin Hood
Kristijan Golubović
Bolje da kopam rovove i kanalizaciju nego da sjedim u zatvoru, izjavio je jučer pred vijećem Apelacionog suda u Beogradu Kristijan Golubović (44) žaleći se na prvostepenu presudu kojom je osuđen na 12 godina zatvora.
"Nisam ja nikakav diler, već urbani Robin Hood. Presuda kojom sam osuđen vrijeđa inteligenciju. Ako i vi mislite da sam kriv, osudite me na društveno koristan rad", izjavio je Golubović, piše Blic.

Golubović je osuđen na 12 godina zatvora zbog trgovine drogom na relaciji Beograd - Novi Pazar, a ranije je osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Sa njim su osuđena još trojica Novopazaraca, koji su prema stavu tužilaštva činili organizovanu grupu za distribuciju heroina. Golubović, međutim, tvrdi da je proces montiran.

"Svima je dobro poznato moje mišljenje o narkoticima i dilerima. Proglasili su me zločincem zbog moje prošlosti, zaboravljajući da je sve to što sam činio bilo upereno protiv zlikovaca koji su zagorčavali život običnim ljudima. Osudili su me na maksimalnu kaznu kao da sam neki pajac, dok Šarićevi službenici dobijaju dvostruko manje kazne", rekao je Golubović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: