Stradalo šestero mladih
0

Kratak spoj uzrok požara u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu

SRNA
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Požar u novosadskoj diskoteci "Kontrast", u kojem je stradalo šest mladih ljudi, izazvao je kratak spoj do kojeg je došlo zbog oštećenja izolacije električnih kablova, saopšteno je iz novosadskog Višeg suda.

Tokom višemjesečne istrage saslušni su oštećeni i više od 100 svjedoka, sprovedeno je protivpožarno, sudsko-medicinsko i psihijatrijsko vještačenje, a rezultati sprovedne istrage biće sutra proslijeđeni višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Prikupljena je i obimna tehnička dokumentacija o radu lokala, kao i o protivpožarnim pregledima i obilascima građevinske inspekcije.

Okrivljeni Alojz Ganić, Slaviša Stanišić, Dejan Ratković i Miroslav Papuga i dalje su u pritvoru novosadskog Okružnog zatvora, navodi se u saopštenju.

Šestomjesečni pritvor okrivljenima ističe 1. oktobra, do kada se očekuje da Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donese odluku o podizanju optužnice protiv njih.

U požaru u diskoteci "Kontrast", koji je izbio u noći između 31. marta i 1. aprila, poginuli su Milena Dalmacija (26) iz Futoga, Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Zoran Ignjatović (28), državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.