|

Kragujevac: Uhapšene osobe koje su prodale 18.000 pokvarenih torti

Kragujevac: Uhapšene osobe koje su prodale 18.000 pokvarenih torti
11
F
FENA
10.1.2015. u 15:23
95
komentara
11

dijeljenja
Kragujevac: Uhapšene osobe koje su prodale 18.000 pokvarenih torti
Kragujevačka policija uhapsila je direktora JKP "Čistoća" D.R. (50) i četiri radnika tog poduzeća, zbog toga što je oko 18.000 torti dovezenih na deponiju na uništavanje, završilo u ilegalnoj prodaji.
U saopćenju Policijske uprave Kragujevac navedeno je da su pored direktora, koji se sumnjiči da je izvršio kazneno djelo neotklanjanje opasnosti, uhapšeni i radnici S.N. (36), S.S. (45), Lj. J.(55) i Z.K. (42) zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo zloupotrebe službenog položaja.

Oni se sumnjiče da su 18.432 torti, koje su po nalogu veterinarske inspekcije dopremljene na deponiju kako bi bile uništene, iznijeli iz kruga deponije i prodali na ilegalnom tržištu.

Za organiziranu krađu i ilegalnu prodaju torti, koje je trebalo uništiti jer su se proizvođaču pokvarile hladnjače, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić saznao je, kako je rekao, slučajno 2. januara u večernjim satima i odmah pozvao nadležne.

Prema dokumentaciji "Čistoće" torte su uništene na deponiji, međutim videonadzor postavljen na ulazu u deponiju pokazao je da su torte iznesene, a zatim i prodane.
Prijavi grešku


Komentari (95)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...