Član Kurtijeve stranke
24

Kosovski parlamentarac uhapšen u Albaniji zbog šverce droge "Esctasy"

F. H.
Screenshoot: Telegrafi
Screenshoot: Telegrafi
Državna policija u Tirani danas je uhapsila pet osoba zbog trgovine drogom, a među uhapšenima je Besnik Mujeci, član Paralmenta Kosova iz vladajućeg "Samoopredjeljenja", stranke premijera Albina Kurtija.

Državna policija u priopćenju navodi da su uhvaćeni s 11.300 tableta MDMA ecstasyja, čija vrijednost doseže 400.000 eura, prenosi Telegrafi.

Policija je provela policijsku akciju kodnog naziva "Punisher 2", uhapšeni su Mithat Ramadni i Besnik Mujeci iz Kosova, te Kalem Picari, Ambra Mftari i Daniel Avdija.

"Istragom utvrđeno da su ti građani, koristeći protok turističke sezone, pošiljke prenosili autobusnim linijama Priština-Tirana. Nakon što su pošiljke stigle u Tiranu, unajmljenim automobilima su transportirane u Tiranu i druge gradove, uglavnom na obali", saopćila je policija.

Sekretar za medije i komunikacije Pokreta Samopredjeljenje Arlind Manjhuka rekao je za Telegrafi da će čim održe sastanak donijeti odluku o Mujeciju.

"Po zaprimljenoj informaciji odmah smo pokrenuli disciplinski postupak, Disciplinska LV održati će hitnu sjednicu kako bi se pozabavili predmetnim slučajem. Nakon sastanka ćemo vas obavijestiti o odluci", potvrdio je Manjhuka za Telegrafi.com.