Napeta situacija
200

Kosovska policija uzvratila: Postavljeni kontrolni punktovi na putu Mitrovica - Leposavić

B. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Policija Kosova je saopćila da su na magistralnom putu Mitrovica - Leposavić, uspostavljeni punktovi za kontrolu vozila kako bi se osigurala cirkulacija i sloboda kretanja za sve bez razlike, kao i spriječile kriminalne aktivnosti i krijumčarenje.

Upravljanje i kontrola sigurnosne situacije u zemlji i dalje je glavni prioritet Policije Kosova i prema njihovim riječima, ulažu se maksimalni napori kako bi se prevladala napeta situacija na sjeveru Mitrovice već nekoliko dana.

"U cilju ispunjavanja zadataka i zakonskih ovlaštenja, kosovska policija je predvidjela adekvatno operativno planiranje u angažiranju svog osoblja i kapaciteta na najracionalniji način u postizanju zakonskih ciljeva u cijeloj zemlji s ciljem stvaranja boljeg okruženja sigurnog za svi građani bez razlike", navodi se u saopćenju.

Istakli su da su policijski službenici predani održavanju reda i osiguravanju opće sigurnosti u cijeloj zemlji te, ovisno o potrebama, poduzimaju potrebne radnje na terenu kako bi se osiguralo provođenje zakona.