|

FOTO
/
Kosovo: Haradinaj dočekan uz počasnu gardu i crveni tepih

Kosovo: Haradinaj dočekan uz počasnu gardu i crveni tepih
159
F
FENA
29.11.2012. u 18:42
60
komentara
159

dijeljenja
Kosovo: Haradinaj dočekan uz počasnu gardu i crveni tepih Haradinaj i Thaci na aerodromu u Prištini (Foto: AFP)
Nekadašnji vođa Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj, koji je u četvrtak u Hagu oslobođen svih optužbi za ratne zločine, doputovao je u 17.15 sati na prištinski aerodrom Adem Jašari, gdje je dočekan uz vatromet, počasnu gardu i crveni tepih
Haradinaja su na aerodromu dočekali premijer Hashim Thaci, kosovski ministar sigurnosnih snaga Agim Čeku, većina članova vlade, funkcioneri njegove Alijanse za budućnost Kosova, kao i članovi porodice.

Slijetanje aviona na pistu aerodroma u Prištini dočekano je aplauzom, dok je dolazak Thacija ispraćen zvižducima.

Ispred aerodroma okupilo se više hiljada pristalica koji su nosili albanske i zastave Kosova, kao i plakate s njegovim likom. Među okupljenima, od kojih je veliki broj došao organizovano autobusima, nalaze se i njegovi bivši saborci.

Haradinaja dočekala počasna garda (Foto: AFP) Haradinaja dočekala počasna garda (Foto: AFP)

Za prisutne organizovan je i direktan prenos njegovog dolaska preko video bima, a svi oni koji nisu mogli da prisustvuju, na Kosovskoj televiziji mogu direktno da prate Haradinajev povratak iz Haaga.

On će se kasnije večeras, na Trgu Majke Tereze u centru Prištine, obratiti građanima s bine, na kojoj je inače, jutros bio organizovan direktan prenos izricanja presude u Haškom tribunalu.
Prijavi grešku


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...