Vulin, Gojković...
132

Koronavirusom zaraženo nekoliko visokih funkcionera Vučićeve stranke

Dž. L.
Aleksandar Vulin, Maja Gojković, Marko Đurić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Aleksandar Vulin, Maja Gojković, Marko Đurić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kod nekoliko visokih zvaničnika SNS-a u Srbiji danas je potvrđen koronavirus, a među posljednjima čiji test na Covid-19 je pozitivan je predsjednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković.
Ova informacija potvrđena je za srbijanske medije iz kabineta predsjednice, funkcionerke SNS-a. Gojković je hospitalizirana i ima upalu pluća, ali se dobro osjeća, piše Blic.

Pored predsjednice srbijanskog parlamenta, koronavirus potvrđen je i kod ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina. On se također osjeća dobro te s obzirom da nema nikakvih simptoma na bolest Covid-19, nalazi se u samoizolaciji.

Mediji u Srbiji danas su prenijeli kako je zaražen i direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić (SNS). Prema prvim informacijama, on se također osjeća dobro i nalazi se u samoizolaciji.

Nije poznato tačno ko su kontakti zaraženih srbijanskih političara, osim u slučaju Vulina koji je testiran zajedno sa svojim kolegama iz Ministarstva odbrane nakon što je jedan državni sekretar hospitalizovan zbog koronavirusa.