Sve suprotno
10

Kolinda tvrdila da se s Dačićem pozdravila u hodniku, a onda se pojavio snimak

D. Be.
Iz Ureda hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović demantovano je pisanje medija o sastanku s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem. Rečeno je samo da se radilo o "kurtoaznom susretu i pozdravu na hodniku".

Prema saopćenju srbijanskog Ministarstva vanjskih poslova, Dačić je imao niz kraćih susreta s visokim dužnosnicima iz regije i svijeta uoči početka 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku, a među njima su naveli i susret s Kolindom Grabar-Kitarović, što je prenijelo više hrvatskih medija.

Iz ureda hrvatske predsjednice saopćeno je da je ona, među ostalima, imala bilateralne susrete s američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom, kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem, predstavnicima Googlea i Svjetske židovske organizacije, ali ne i s Ivicom Dačićem.

"Na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održala je brojne bilateralne sastanke i susrete s mnogim državnicima, a o kojima su hrvatski mediji pravovremeno obaviješteni. Među tim bilateralnim sastancima nije održan susret s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem", naglasili su s Pantovčaka.

"Naime, kurtoazni susret i pozdrav na hodniku okarakterizirati kao bilateralni susret smatramo nepristojnim i nekorektnim", saopćeno je iz Ureda predsjednice.

U međuvremenu, pojavio se snimak spomenutog susreta na kojem je vidljivo da do pozdrava ipak nije došlo na hodniku, kako tvrde na Pantovčaku, nego u velikoj dvorani.

Predsjednica Hrvatske je sjedila, a kako se vidi na snimku UN-ove službene televizije, u jednom trenutku do nje je došao Ivica Dačić. Ona mu se nasmiješila, a on ju je srdačno pozdravio, dok je sve iz neposredne blizine promatrao hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić-Radman, prenosi Jutarnji list.

Video susreta Kolinde Grabar-Kitarović i Ivice Dačića možete vidjeti OVDJE.