Regija
42

Kod Zrenjanina više stotina osoba zameteno, spasilačke ekipe ne mogu doći do njih

SRNA
Kolona utomobila i autobusa sa više stotina putnika zavijana je više od 12 sati na putu Zrenjanin - Beograd kod mjesta Stajićevo zbog velikih snježnih smetova i orkanskog vjetra koji ne prestaje da puše.

Putnici, koji su se putem mobilnih telefona uspjeli javiti u kontakt-programe beogradskih medija svjedoče da je situacija alarmantna, da vozila ostaju bez goriva, što onemogućava grijanje, te da zbog isteka baterija na telefonima ne znaju da li im je neko krenuo u pomoć.

Prema riječima Jovana Jovanovića, koji je ostao zameten, u njegovom vidokrugu nalazi se šezdesetak automobila i nekoliko autobusa, prenose beogradski mediji.

Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije potvrdio je da je situacija na tom dijelu puta zaista dramatična i da je spasilačkim ekipama veoma teško da se probiju do zavijanih ljudi.

On je naveo da su snježni nanosi u pojedinim dijelovima viši od dva metra, tako da mašine za čišćenje puta uopšte ne mogu da se približe kritičnoj dionici.

Također, kako kaže, udari vjetra su toliko jaki da je i spasilačkim ekipama, koje pješke pokušavaju da se probiju do zavijanih vozila, veoma teško da napreduju.

Nikolić kaže da ne zna koliko je tačno ljudi ostalo u smetovima u svojim automobilima, jer je sinoć evakuisano 40 đaka i nekoliko žena.

Zbog izuzetno jakog vjetra, koji u Beogradu dostiže brzinu od 83 kilometra na sat, otkačio se poznati splav "Lukas" i udario u drugi splav "Play".

U sudaru splavova nije bilo povrijeđenih, a ekipe vatrogasaca su na terenu jer prijeti opasnost da dođe do novih otkidanja.