Vučić na aerodromu
1.2k

Kina dostavila Srbiji medicinsku pomoć protiv koronavirusa

Dž. P.
Screenshot
Screenshot
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je tim ljekara iz Kine koji su večeras sletjeli na beogradski aerodrom kako bi pomogli Srbiji u borbi protiv koronavirusa.

Ljekari iz Kine donijeli su sa sobom iskustvo, ali i neophodnu medicinsku pomoć koja će srbijanskim doktorima omogućiti kvalitetnije liječenje pacijenata zaraženih virusom.

Njihovo iskustvo moglo bi da bude ključno u pomoći srbijanskim ljekarima koji se bore protiv koronavirusa. Kineski ljekari pomoći će srbijanskim u preduzimanju daljnjih koraka, piše Telegraf.rs.

U avionu se nalazi sve što je neophodno za liječenje zaraženih od koronavirusa - testovi, maske, respiratori.

Ambasadorka NR Kine u Beogradu Čen Bo je na svom Twitter nalogu objavila fotografije aviona Er Srbije koji je sa timom medicinskih stručnjaka, medicinskog materijala i opreme krenuo iz Kine za Srbiju.

"Čekamo vas, dragi prijatelji! Čelični prijatelji, dijelimo i dobro i zlo! Tim medicinskih stručnjaka, medicinski materijal i oprema krenuli su iz Kine", napisao je ranije predsjednik Vučić na svom Instagram profilu.

Kineski ljekari uspješno su se izborili sa epidemijom koronavirusa koja se najprije pojavila u Wuhanu, odakle se proširila na druge zemlje širom svijeta.