|

Kerum protiv dolaska Kristijana Golubovića u Split i Hrvatsku

Kerum protiv dolaska Kristijana Golubovića u Split i Hrvatsku
0
F
FENA
24.11.2009. u 18:41
9
komentara
0

dijeljenja
Kerum protiv dolaska Kristijana Golubovića u Split i Hrvatsku
Splitski gradonačelnik Željko Kerum javno se usprotivio najavljenom gostovanju srpskog predstavnika Aleksandra Kristijana Golubovića na ultimate - fight spektaklu borilačkih vještina koji je u Splitu zakazan za 28. novembar ove godine, te je pozvao hrvatsku policiju da mu se onemogući ulazak na teritorij Republike Hrvatske.
Kerum u današnjem saopćenju ističe kako je Golubović kao kontroverzna i "osoba koja iza sebe ima kriminalnu prošlost i sumnjive odnose s podzemljem ne može biti dobrodošla u Splitu i Republici Hrvatskoj, niti biti sportski uzor".

"Ne ulazeći u razloge pozivanja Aleksandra Kristijana Golubovića kao sudionika, od strane organizatora, ovim putem želim iskazati i svoj stav da hrvatska policija svakako treba razmotriti, ako ne i zabraniti, ulazak zakonski nepodobnih osoba na teritorij Republike Hrvatske", ističe Kerum u saopćenju.

Priredbu borbi borilačkih vještina, zakazanu za 28. novembar u velikoj dvorani Gripe u Splitu, organizira novoosnovana organizacija "Millenium Fighting Challlenge" koja je proizišla iz istoimenog splitskog kluba, a u medijskim najavama za taj spektakl navodi se da bi se Golubović trebao boriti protiv mađarskog borca Alberta Sarkozya.

Kristijana Golubovića se ubraja među vodeće pripadnike srpskog podzemlja koji je snagu stjecao vježbajući sklekove, trbušnjake i zgibove u srpskim ali i u kaznionicama u inozemstvu. Golubovićem se bavi i dokumentarni film "Vidimo se u čitulji" koji tematizira beogradsku mafiju i podzemlje iz devedesetih godina prošlog stoljeća.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...