Legende K-1 i MMA
0

Semmy Schilt i Alistair Overeem stigli u Sarajevo

Sarajevo-x.com
Povodom velikog Ultimate fight spektakla koji će se desiti 24. aprila u Sarajevu, danas je u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sport Centar kafeu uz veliki broj novinara održana press konferencija na kojoj su se bh. javnosti predstavila velika imena K-1 i MMA sporta.

Između ostalih zahvaljujući najboljem bh. ultimate fight borcu Denisu Stojniću, danas su se, tri mjeseca uoči spektakla u Zetri, obratili legendarni Semmy Schilt, te Alistair Overeem, Cor Hammers (trener), Chalid Arrab, Paul Cahoon-Bulldog. Pressici su prisustovali i preostala tri borca iz BiH, Ibro Miladin, Dado Stojnić i Muamer Tufekčić, kao i borci iz Srbije. Ispred organizacionog odbora obratili su se i Zdravko Stojnić, dr. Faris Gavrankapetanović, direktor ZOI-a Nedžad Ajnadžić, te načelnici općina Centar i Stari Grad Dževad Bećarević i Ibrahim Hadžibajrić, koji su istakli zadovoljstvo što će biti dio ovog spektakla.

"Drago mi je što sam uspio dovesti sva ova imena u svoj najdrži grad u kojem se osjećam najbolje iako treniram u Holandiji. Zahvalio bi se svom Golden Glory timu koji su se odazvali ovom pozivu. Hvala svima koji su podržali ovaj projekat, ali isto tako se nadam da će se i ostali sponzori priključiti i prepoznati o kakvom se događaju radi“, rekao je Denis Stojnić.

Svi učesnici su izrazili zadovoljstvo što su stigli u bh. prijestolnicu. Većina njih se po prvi put nalazi u BiH i svi su istakli da se osjećaju više nego ugodno, zahvalivši se Stojniću što ih pozvao da budu dio ovog spektakla.

Raspored borbi za 24. april:

  1. Paul Cahoon vs Damir Mihajlović
  2. Michel Andrade vs Dado Stojnić
  3. Valentijn Overeem vs Senad Hadžić
  4. John Olav Einemo vs Krešimir Bogdanović
  1. Alistair Overeem vs Saša Milanović
  2. Chalid Arrab vs Matias Barić
  3. Ibro Miladin vs Miodrag Petković
  4. Denis Stojnić vs Michel McDonald
  5. Stefan Leko vs Mumaer Tufekčić
  6. Semmy Schilt vs Jurgen Dolch