Stravično
0

Karlovac: Trojica učenika silovali kolegu nogom stolice?

Sarajevo-x.com
Karlovcem se proširila vijest o stravičnom zlostavljanju u Šumarsko-drvodjeljskoj školi, o tome kako su trojica učenika svog kolegu u petak silovala nogom stolice. Dječak iz okolice Karlovca je pritom navodno povrijeđen i oporavlja se u bolnici, a trojica nasilnika izbačena su iz škole, objavio je Jutarnji list.

Glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić potvrdila je da su iz škole u petak primili prijavu protiv trojice maloljetnika zbog sumnje na nasilničko ponašanje, no detalje nije željela iznositi, ističući da je istraga u toku.

Zbog događaja je održana hitna sjednica Školskog vijeća na kojoj je i odlučeno da se stvar preda u ruke policije, a nasilnici udalje iz škole.

"Stvar nije takva kakvom se prikazuje. Slučaj nije bezazlen, ali nije ni takav kako izgleda. Poduzeli smo sve mjere, prijavili slučaj policiji u Karlovcu i Centru za socijalnu skrb, a djeca su udaljena iz škole i neće pohađati nastavu sve dok se ne utvrde sve okolnosti", rekao je direktor Šumarsko-drvodjeljske škole Robert Erdeljac, dodajući kako nije bila riječ o seksualnom zlostavljanju već "samo" o zlostavljanju.

Mnogi su se u Karlovcu prisjetili slučaja iz devedesetih godina, kada je u Učeničkom domu jedan učenik Šumarske škole silovan nogom stolice, a od posljedica zlostavljanja je preminuo.

Takav način zlostavljnja bio je svojevrsna inicijacija učenika - stanovnika Učeničkog doma kojih je bilo iz svih djelova Hrvatske s obzirom na to da jedino Karlovac ima Šumarsku školu, objavio je Jutarnji.hr.