Hrkljuš na Banjici
56

Kao u nadrealistima: Bizarna demonstracija srbijanske jedinice "Kobre" nasmijala sve

B. H.
Screenshot: TV Pink
Screenshot: TV Pink
U prilogu srbijanske televizije Pink koji se emitovao uživo iz kasarne "Vasa Čarapić" Banjica, u Beogradu, iza leđa reportera odvijala se demonstracija specijalnih jedinica koja je mnoge podsjetila na serijal "Top lista nadrealista".

Riječ je o bazi odreda vojne policije specijalne namjene koji je poznat pod imenom "Kobre". Prilog je emitovan povodom konkursa kojeg su raspisali Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, a koji će trajati do 30. septembra ove godine.

Dok je reporter TV Pink izvještavao iz kasarne, iza njegovih leđa odvijala se demonstracija specijalnih jedinica "Kobre". Snimak je postao hit na društvenim mrežama, a mnogi su ovu demonstraciju uporedili sa "Hrkljušem" iz legendarnog serijala "Top lista nadrealista".

Vojska Srbije ima problema sa popunjavanjem svojih redova zbog sve lošijih uslova. Prije nekoliko dana iz Vojnog sindikata Srbije saopćeno je kako Ministarstvo odbrane ove zemlje plasira laži, te da Vojska Srbije nije najjača oružana sila u regiji.

Iz sindikata tvrde da više od polovine profesionalnih pripadnika armije ima platu na granici prosječne plate u Srbiji i manju. Vojsku Srbije je pod istim rukovodiocima i menadžerima u Ministarstvu odbrane napustilo više od 10.000 profesionalaca.