Regija
0

Kacin: Zabrana Parade ponosa će uticati na odluku članica EU

SRNA
Jelko Kacin
Jelko Kacin
Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da odluka o zabrani Parade ponosa u Beogradu možda neće uticati na tekst preporuke Evropske komisije o kandidaturi Srbije za članstvo u EU, ali će uticati na odluku članica EU da tu preporuku prihvate ili ne.

"Preporuka Evropske komisije nema nikakvog efekta ako je ne usvoje sve članice EU", rekao je Kacin u beogradskom Medija centru, gdje je danas održan skup pod nazivom "Parada u četiri zida".

Organizatori Parade ponosa održali su dvočasovnu konferenciju za novinare pod nazivom "Parada u četiri zida", nakon što je policija zabranila sve skupove visokog rizika zakazane za ovaj vikend.

Na skupu su učestvovali i profesori Univerziteta Srbijanka Turajlić i Saša Gajin, glumice Mirjana Karanović i Srna Lango.

Evropska komisija će 12. oktobra objaviti paket o proširenju u kojem će biti izneseno mišljenje o kandidaturi Srbije za članstvo u EU, formalno mišljenje o pristupanju Hrvatske i izvještaj o napretku drugih zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo.