Dok pjeva Erdoganu
811

Jovanović poručio Dačiću: Junačiš se nad jadnom Bosnom, a muftija ti lijepi sto eura na čelo

Klix.ba
Predsjednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović kazao je kako je Evropa pokazala Srbiji gdje joj je mjesto kada Srbija na čelu s ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem vodi, kako je nazvao, đilkoš-diplomatiju.

"Onda završimo onako kako završava svaki provincijalni đilkoš", smatra Jovanović.

On je kazao da Srbija, odnosno Dačić, očito očekuje od Kurza, kancelara Austrije, da joj pomogne da riješi probleme koje ima s Prištinom.

"To možda može raditi u tri ujutro pijan u Guči pod šatrom, ali kao ministar vanjskih poslova i prvi potpredsjednik Vlade, Dačić na takvo nešto nema pravo. Danas su Srbi na Kosovu i u Srbiji žrtve te đilkoš-politike, tog junačenja nad jadnom Bosnom, držanja lekcija Crnoj Gori, dok ti s druge strane muftija lijepi sto eura na čelo, a ti pjevaš 'Sinan-agu' Erdoganu", oštro je poručio lider LDP-a.

On je za kraj upitao Dačića da odgovori zašto predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu pjeva "Sinan-agu", a u Srbiji dijeli lekcije o patriotizmu, dok istovremeno lider Turske priznaje Kosovo i lobira za njegovo članstvo u Interpolu.