Kritikovao NIN
12

Jovanović kao poželjna opozicija: Ne poredim Vučića i Đinđića, ali pobjeda je kad potpiše "Mali Šengen"

Klix.ba
Lider Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović gostovao je na televiziji Pink i komentirao posljednju aferu u toj zemlji kada je sedmičnik NIN na naslovnoj strani postavio pušku uperenu u Vučića.

Jovanović je osudio takvo manipiliranje poručujući da je to neprihvatljivo, na određeni način podsjećajući se na vrijeme Zorana Đinđića.

"Ja svakog dana živim 12. mart, kada je ubijen Đinđić. Uopšte ne poredim Vučića i Đinđića. Ali neću da živim u zemlji gdje je moguće da neko izmontira fotografiju i na cijev nabije predsjednika države", poručio je.

Kazao je da nije Vučićev istomišljenik, ali smatra da se u normalnim zemljama tako nešto ne radi.

"Na šta asocira kada nekome stavite snajper. Reagujem ovako jer liječim ovu zemlju. Moje male pobjede su kada Vučić potpiše 'Mali Šengen', kada kososvski i srbijnaski policajac pomažu unesrećenima u Albaniji. Nije Kosovo moj lični problem. Od toga nam zavisi budućnost. Ako se s njima ne dogovorimo gdje ćemo", istakao je između ostalog.

Jovanović je poznat kao kritičar trenutno aktivne opozicije u Srbiji, koju vode Boško Obradović, Dragan Đilas i Pokret za Srbiju.

"Mnogo je inteligentno kad napraviš sačekušu ispred RTS-a i kažeš :Pi*do Kosovo si izd'o'", istakao je Jovanović.