Regija
55

Još jedan stravičan snimak iz Srbije: Vozilom udario djevojku pri punoj brzini

Klix.ba
Nakon potresnog snimka stravične saobraćajne nesreće u Novom Sadu koja se dogodila u ranim nedjeljnim satima, a u kojoj je vozač Audija brzinom od 160 kilometara na sat naletio na VW Polo u kojem su poginule dvije djevojke i mladić, iz Srbije stiže snimka još jedne teške saobraćajne nesreće.

Portal Blic.rs prenosi da se ljekari Kliničkog centra u Nišu bore se za život učenice gmnazije „Svetozar Marković“ M. Ž. (17) iz Pukovca koju je 7. juna u 14:50 sati na pješačkom prelazu u Ulici Dimitrija Tucovića udarilo vozilo Audi kojim je upravljao Aleksandar S. (21) iz Merošine.

Devojka je operisana na Klinici za vaskularnu hirurgiju i zbog težine povreda primila je više od pet litra krvi. Ona je stabilizovana ali je i dalje životno ugrožena.

Stravičan udes i momenat u kojem vozilo ogromnom brzinom nalijeće na učenicu, zabilježile su i sigurnosne kamere. Na snimku se vidi kako M.Ž. na propisan način prelazi pješački prijelaz ali je automobil udara samo dva koraka prije nego što je uspjela da pređe na drugu stranu ulice.