Komentari (262)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od kako je otisao iz Bosne potpuno izgubio kompas, prica ono sto u Zagrebu vole da cuju a ne ono kako jeste, a pri tome cijelu karijeru napravio pisuci o Bosni .. Miljenko, jbg.
@SaDrineSelam Ja ti nisam Bosnjak, pogresnom se obracas, ja sam samo spreman posteno pogledati i reci sta jeste a sta nije.
@quarterback Jergović ovdje griješi a istovremeno je i u pravu. Stvari u Sarajevu su danas poprilično jasne: stanovništvo čine dobrom većinom Bosnjaci, ostalih je sve manje i u pravu je svako ko kaže da Sarajevo nije vise ona multietnička sredina koja je nekad bila i to mnogima( pa i Jergoviću ) smeta. Samo jadno je malo svake godine vidjeti ga kako tu priču o izgubljenom Sarajevu eksploatiše , kao da mu je potrebno malo medijske pažnje da ga nove generacije ne bi zaboravile
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cekaj. Njemu je neki pisac odnosno nacionalista psovao i on sad cijelo Sarajevo izjednacava sa tim. Pa ne ide to Miljenko tako. I sam znas. A sto se tice danasnjih stanovnika SA, pa 90% njih nema pojma ni kosi, tako da cisto sumnjam i da bi ti psovali.
@mario.brokulic ko si
Ovog ufuranog komplexasa znam kad je bio dijete. Vazda bio nametljiv i negativan tako da prakticki nije nikad ni imao prijatelja. Radio sam s njegovom Majkom skoro 20g. Bila dama, prava Gospodja. Miljenko je puko nakon sto mu se Majka, Gdja R.J, spetljala pod stare dane s jednim Bosnjakom N.E, tako da se od tada njegovo ponasanje i prema Majci pogorsalo i preslo u svakodnevne svadje. Po inicijalima njegove Majke se vidi da je kopilan s teskim traumama iz djetinjstva.
E pa Miljenko ti rece da ti se i u Zagrebu poneko sjeti matere..Ali barem ne zato sto se zoves tako kako se zoves..Moj savjet ti je da se odsjelis u Crnu Goru..Tamo pominju oca..Sve sto si danas Sarajevo ti je dalo.Da neko meni kaze da sam Bosnjackomuslimanski pisac kao sto si ti rekao tom covjeku i ja bih mu pomenuo sve po spisku
Samo jos u Tuzli narod ne mari za takve stvari niti ima poprijekih pogleda i prozivanja matere na osnovu torova. Sve ostalo je izgubljeno. Negdje vise, negdje manje, ali izgubljeno u svakom slucaju. Oni koji to negiraju ovdje su uveliko doprinijeli stanju na terenu. Nema reakcije, nema osude - i polako neke stvari postanu prihvatljive. Pa pozeljne. Pa obavezne.
KOga je briga šta ti hoćeš i šta ti na um pada, izrode ružni i debeli. Ostani tamo đe jesi, niko te i ne zove nazad. Bilo bi dobro da se prešaltaš i u pisanju, što se teme tiče.
Samo da pitam, koje godine je otisao iz Sarajeva?
pa da ne zaboraviš eto ja i kolege ti j...mo mater u..stašku ono da te želja mine
Ko ti psuje mater ustašku? Većina nas u Sarajevu smo naučili ako ništa da se dobro pretvaramo. Recimo ja ti nikad ne bih opsovao mater ustašku. Vjerovatno bih ti spomenuo mater lažljivu jer si u posljednjih nekoliko godina zaista postao takve dodvoravajući se masama u RH i Srbiji koja ti je najveće tržište. Zaista pretjeruješ. Znam te već skoro 40 godina i nikad mi nisi bio posebno drag. Ko god ti je opsovao mater ustašku ja njemu psujem mater kretenski. OK?
Otišo si za sva vremena iz Sarajeva, i niko te i ne pita ništa za Sarajevo.
Kad smo vec kod toga , Napadaš grad u kojem si se rodio . A Danas vise naciolizma ima u zagrebu i Beogradu . Eto Milanovic prima Dodika kojeg ni Amerika nece . A isti taj dodik podrzava ratne zlocince koji su bili okupirali pola Hrvatske . Al dodik je dobar sa Covicem pa se moze sve tolerisati .
Samo Sejo Sexon zvani Anus opstaje, dok ne dođe u Čitluk pričati bezobrazne viceve i dobije po turu!
@gooUser1599561906 Nemas ti pojma o Sarajevu i ko u njemu zivi. Hrvatska i srpska propaganda su cudo oko toga. Odmah poslije rata sam cuo u Hrvatskoj kako Hrvati zive u nekom getu i odvojeno od ostalih ili kako je tadasnja napretkova kafana otvorena u kinu Romanija koristi tako da samo Hrvati u nju dolaze i niko drugi ne zeli
"Psuju mu mater..." dakle mnozina, a u stvari je to ucinio jedan pisac? Malo se zaigrao Miljenko. Ali Miljenko, ne brini, dosao je Dodik da trazi da Hrvatska u kojoj zivis zastiti i Srbe i Hrvate od "terora" Bosnjaka. To sto su Sarajlije osjetljive nakon cetvorogodisnjeg terora i ubijanja 2000 djece i desetine hiljada sugradjanja, na zastitu "ugrozenih" koje ne sme niko da bije i koja je bila uzrok agresije, odgovori samo "ma ko im ..be mater...". A i zato sto ne vole ogovaranja
Halo pisac ti sve sto si napisao bilo je o SARAJEVU I poznatim Sarajlijama mahalma ,ulicama itd. Ti si kao kao buša koja da 20l mlijeka pa ga sutne nogom e takav si. Popljuvan si samo zato sto si se upustio u plitikanstvo jer ti si veci hrvat i od samog kardinala.blajburg ti zebo.
primitivna izjava
I on konačno progledao!!! Sada čekamo Šarčevića i Bojića.
Volio bi da ti dobacuju "pisac napiše li se šta", ali kako kad nikad nisi ni bio pisac! Novinar da, publicista nekakav da, ali pisac kad već nisi mogao biti u SA eto jesi u ZG. Sretno ti bilo i ne "zatvaraj vrata guzicom"!