Regija
4

Jeremić i Bono na zajedničkoj fotografiji digli tri prsta

Klix.ba
Jeremić i Bono
Jeremić i Bono
Vuk Jeremić, predsjednik Generalne skupštine UN-a, danas je na Twitteru objavio fotografiju sa Bonom, frontmenom grupe U2.

Aktivni tviteraš Jeremić često objavljuje tvitove ili fotografije sa nekim od zvaničnika zemalja širom svijeta.

Nakon što je danas objavio nekoliko zajedničkih fotografija sa ministrima afričkih zemalja, predsjednik Generalne skupštine UN-a svoje je pratitelje na ovoj društvenoj mreži obavijestio i o susretu sa Bonom, gdje na popratnoj fotografiji obojica pokazuju tri prsta. Jeremić nije precizirao gdje i kada se susreo sa frontmenom grupe U2.

Kada su i manje poznati bendovi odbijali doći u Bosnu i Hercegovinu, Bono je sa grupom U2 1996. godine odlučio doći u Sarajevo i napuniti stadion Koševo.

Te iste godine na poklon od tadašnjeg predsjednika Alije Izetbegovića dobio je bh. pasoš za sve ono što je radio i što će tek uraditi za Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

Naime, Bono je prije dvadeset godina, za vrijeme opsade Sarajeva, održao koncert u italijanskoj Bolonji, na kojem je, zahvaljujući satelitskom linku, u svijet poslao sliku o dešavanjima u glavnom gradu naše zemlje.

Kroz pjesmu "Miss Sarajevo", koju je Bono snimio za istoimeni dokumentarni film režisera Billa Cartera, ovaj veliki humanitarni radnik još jednom je pokazao da je veliki prijatelj Sarajeva.

Ali, što mu je trebala ova fotografija?