Okružni sud u Prištini
3

Jednomjesečni pritvor za Elvisa Keljmendija

SRNA
Elvis Keljmendi
Elvis Keljmendi
Pretpretresni sudija Okružnog suda u Prištini odredio je danas jednomjesečni pritvor Elvisu Keljmendiju, sinu narkobosa Nasera Keljmendija - potvrdila je Srni portparol EULEX-a Irina Gudeljević.

"Postupajući po međunarodnoj poternici koja je za Keljmendijem raspisana u BiH, a koja Keljmendija tereti da je ubio Elvisa Hodžića 2010. godine, pretpretresni sudija je odredio pritvor od 30 dana", kažu u EULEX-u.

Gudeljević je navela da će u tom roku istražni sudija sprovesti potrebne radnje oko utvrđivanja odgovornosti osumnjičenog i uhapšenog lica.

EULEX policija je u ponedjeljak preuzela slučaj Elvis Keljmendi od Kosovske policijske službe, koja ga je u subotu lišila slobode u vezi umiješanosti u organizovani kriminal i pripadništvo kriminalnom klanu narkomafije na čijem čelu se nalazi njegov otac Naser Keljmendi.

"Kosovska policija je poslije saslušanja donijela oslobađajuće rješenje, ali je EULEX postpuajući po međunarodnoj potjernici preuzeo Elvisa Keljmendija", tvrde u EULEX-u, navodeći da je EULEX, za razliku od Kosovske policije, u obavezi da postupa po međunarodnim poternicama Interpola.

Interpolovom potjernicom koja je raspisana u BiH, Elvis Keljmendi se traži kao lice koje je počinilo ubistvo Elvisa Hodžića u Sarajevu 2010. godine.