Predsjednik Dveri
247

Jedan od lidera opozicije u Srbiji u svojoj vaskršnjoj čestitki otvoreno sanja o "velikoj Srbiji"

R. D.
Boško Obradović (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)
Boško Obradović (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)
Jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju i predsjednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović u svojoj vaskršnjoj čestitki otišao je predaleko.

Obradović, koji se u posljednjem periodu premetnuo u jednog od lidera opozicije u Srbiji, ali koji kao i ranije gaji ekstremne desne i proruske stavove u svojoj vaskršnjoj čestitci sanja "veliku Srbiju.

"Hristos vaskrse, braćo i sestre Srbi u regionu i da naša generacija dočeka da Srbija, Crna Gora i Republika Srpska budu zajednička država! Neka nam vaskrsne i ostvari se ova nacionalna ideja koja se - po rečima Miloša Crnjanskog - kao reka ponornica kroz dubine opet vraća sebi", napisao je na svom profilu Obradović.

Boško Obradović je na čelu radikalnog pokreta Dveri, a u posljednjih nekoliko godina jedan je od najisturenijih opozicionih "igrača" u Srbiji uz Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i neke druge. Istaknut je kao veliki protivnik trenuitne vlasti u Srbiji, a bio je na čelu protesta koji su prošle godine bili učestali širom Srbije. Ipak, koliko radikalne stavove ima najbolje pokazuje njegova posljednja poruka.