Ivan Bagarić
0

"Izmjene Zakona o prebivalištu RH neće naštetiti Hrvatima u BiH"

FENA
Ivan Bagarić
Ivan Bagarić
Komentirajući Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu građana Republike Hrvatske, zastupnik HDZ-a 1990 u Saboru RH Ivan Bagarić kazao je kako nikakve odredbe i provedbe tog zakona neće nanijeti štetu Hrvatima u BiH, osim štete koju im je nanijela sva histerija koja se podigla u vezi toga.

"Mi smo ovdje došli izravno porazgovarati s vama na tu temu, prvenstveno da na određeni način smirimo situaciju, a ne da je raspirujemo", kazao je Bagarić na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru, koja je održana u povodu različitog viđenja tog prijedloga zakona.

Bagarić je odbacio pojedine tvrdnje, kako je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu građana RH uperen protiv Hrvata u BiH.

"Nema osnova za zabrinutost bh. Hrvata, koji trenutno žive u Hrvatskoj i koji se pokušavaju vratiti u BiH", kazao je Bagarić, dodavši kako te osobe neće biti na udaru spomenutog zakona te da su dvojbe i bojazni u vezi toga otklonjene.

Ovo je zakon koji će se jednako odnositi na sve Hrvate, kazao je Bagarić.

Govoreći o pravu glasovanja Hrvata iz BiH na izborima u RH, Bagarić je kazao da to nije nikakav ekskluzivitet koji daje Hrvatska, već da pravo glasa svojim državljanima koji ne stanuju na prostoru matične države, daje 115 zemlja u svijetu".

"Vladajuća stranka u Hrvatskoj, HDZ, kojoj i mi pripadamo, ni po koju cijenu neće pristati na to da se ukine pravo Hrvatima izvan Hrvatske da glasaju za izbore u RH", izjavio je na kraju Bagarić.