Sud u Zagrebu
45

Ivica Todorić oslobođen optužbi za Agrokor

R. D.
Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL
Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u srijedu je na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođen optužbi da je svoj nekadašnji koncern s troje suradnika oštetio za 1,25 miliona eura.

U slučaju koji se kolokvijalno naziva Mali Agrokor, oslobođeni su i Piroška Canjuga, Huljev i Derosi, Todorićevi suoptuženici, prenosi Index.hr.

Presudu je izreklo sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Maje Štampar Stipić. Sutkinja je kazala da su iskazi svjedoka pokazali da su savjetodavne usluge napravljene i da su novci isplaćeni kako je bilo dogovoreno te za to postoji dokumentacija.

Todorić koji tokom postupka nije želio surađivati sa sudom došao je na izricanje presude pa se očekuje i njegova izjava za medije. Svi optuženici odbacivali su sve što im se stavljalo na teret.

Tužiteljstvo je tvrdilo da su Todorić, kao predsjednik uprave Agrokora i Huljev kao izvršni direktor finansija u koncernu 2013. zlouporabili položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 miliona eura u korist švicarske tvrtke za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna.