Regija
7

Ivica Dačić će se kandidovati za predsjednika Srbije

SRNA
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će učestvovati na predsjedničkim izborima u Srbiji ako budu zakazani za 6. maj kako bi onemogućio lidere Demokratske stranke i Srpske napredne stranke Borisa Tadića i Tomislava Nikolića "da naprave dvopartijsku Srbiju".

Dačić je novinarima u Palati Srbija rekao da bi, ukoliko predsjednik Srbije Boris Tadić sutra donese odluku o ostavci i raspisivanju izbora za 6. maj, predsjednički kandidati bili dovedeni u poziciji da imaju suviše kratak rok za kampanju.

"To što se Tomislav Nikolić očigledno ne buni zbog toga jasan je pokazatelj da njih dvojica žele da naprave dvopartijsku Srbiju i ja se kandidujem upravo zbog toga da im to onemogućim", obrazložio je svoje motive Dačić. 

On je ocijenio da se Tadić i Nikolić ne izjašnjavaju o vitalnim nacionalnim pitanjima poput odnosa prema EU, pitanja Kosova ili Sandžaka. 

U Srbiji će 6. maja biti održani parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori, a predsjednik Srbije Boris Tadić je najavio da će se uskoro izjasniti o tome da li će istog dana biti održani i prijevremeni izbori za predsjednika.