{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istraga nesreće u Rovinju: Cetinski je nastradalom Kevljaninu točkovima prešao preko nadlaktice

14.11.2017. u 10:10
17
27
Istraga nesreće u Rovinju: Cetinski je nastradalom Kevljaninu točkovima prešao preko nadlaktice
17
Istraga nesreće u Rovinju: Cetinski je nastradalom Kevljaninu točkovima prešao preko nadlaktice
Foto: Glas Istre
Istraga vezana za smrt 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina zvanog Braco, na kojeg je Mercedesom u petak 3. novembra oko 14 sati u rovinjskoj Pustoj ulici naišao poznati pjevač Tony Cetinski, i dalje je obavijena velom tajne, piše Jutarnji list.
Na brojne upite novinara pulsko tužilaštvo reagiralo je saopćenjem u kojem je samo podsjetilo da je istraga koja se po njihovom nalogu i dalje provodi tajna.

No, obdukcijom i vještačenjima definitivno je ustanovljeno da je Kevljanin ležao na cesti u trenutku kad ga je Cetinski udario Mercedesom, a lijevim prednjim točkom prešao mu je preko nadlaktice jedne ruke te prouzročio još neke podljeve koji, navodno, sami po sebi nisu bili smrtonosni. Prema neslužbenim informacijama, u MUP-ovom Centru "Ivan Vučetić" u ponedjeljak je trebalo da budu završena i dostavljena tužilaštvu neka toksikološka vještačenja.

Nakon nesreće koja je izazvala veliki interes medija i javnosti, policija je čak zatražila i provjeru je li u trenutku nesreće Cetinski razgovarao i eventualno pisao SMS poruke, odnosno sve relevantne podatke o prometu njegovog mobitela, koji bi policiji mogli biti od koristi u istrazi. Provjereni su i svi podaci je li posljednjih pet godina bilo pritužbi građana na ponašanje vozača u ulici u kojoj se dogodila nesreća, a izlistan je i "saobraćajni dosje" vozača. Mercedes kojim je Cetinski pregazio 62-godišnjaka još je u krugu policije. Ibrahim Kevljanin ukopan je 9. novembra na rovinjskom groblju.

Nakon nesreće pjevač je za Gloriju izjavio da se, iako je u šoku, poprilično dobro sjeća nesreće, no da mu nije jasno kako se sve to dogodilo jer je tom uskom ulicom prošao puno puta i zna kako je oštar jedan od zavoja u toj uličici.

"Morate pažljivo skretati pa gotovo i stati da biste uopće mogli ući između dva zida i skrenuti lijevo, a tako sam i postupio. Veoma sporo, kao da izlazim iz parkinga, skrenuo sam lijevo i odmah nakon skretanja osjetio da se nešto dogodilo ispod podvozja automobila. Stao sam, izašao iz automobila i pogledao ispod auta i nisam ništa vidio. Pogledao sam drugi put, iz drugog kuta, i vidio ono što sam najmanje očekivao - čovjeka. Taj prizor cijeli život će mi biti urezan u sjećanje", ispričao je Cetinski.

Jedino što je u tom trenutku htio je znati je li osoba ispod automobila živa i htio je napraviti sve samo da ga spasi.

"Nadao sam se da je živ. Uletio sam u frizeraj preko puta i vikao da zovu hitnu i policiju. Zatim sam odjurio do prtljažnika i tražio dizalicu da podignem vozilo i oslobodim tijelo. Pokušavao sam učiniti nešto da spasim čovjeka, ali nisam uspio. Liječnica Hitne pomoći je po dolasku odmah konstatirala da nema znakova života. Ta nemoć, činjenica da mu ne mogu nikako pomoći, užasan je osjećaj", rekao je pjevač za Gloriju.

Kako doznaje Jutarnji list, to odgovara slučaju jer na vozilu nisu nađena oštećenja koja bi nastala da je Kevljanin stajao, a preko dijela njegova tijela prešao je samo prednji lijevi kotač i tijelo je bilo između prednjih i zadnjih točkova.

Tony Cetinski trenutno nije u Rovinju, a advokatica Gordana Grubeša koja ga zastupa još nije dobila nikakve relevantne podatke o navedenom slučaju. Pulsko općinsko državno tužilaštvo u petak je saopćilo kako provodi potrebne istrage tokom kojih su izdani potrebni nalozi i bit će poduzete druge potrebne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja, odnosno smrtnog stradavanja 62-godišnjeg muškarca 3. novembra 2017. oko 14 sati u Rovinju.

"S obzirom na to da je postupanje tokom istrage tajno i da tijelo koje provodi istragu može, kada to nalaže interes javnosti, izvijestiti javnost na način propisan posebnim zakonom, državno odvjetništvo ovim priopćenjem odgovara na zaprimljene upite novinara navodeći samo informaciju o toku izvida, dok pojedinosti i rezultate svake pojedine radnje neće, niti smije iznositi neovisno o interesu javnosti. Po okončanju postupanja i po donošenju meritorne državnoodvjetničke odluke, vezano za navedeni događaj, javnost će biti pravovremeno obaviještena", navodi se u saopćenju tužilaštva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: