Najmoćnija žena u MUP-u
63

Isplivale intimne fotografije Dijane Hrkalović koje je navodno slala mafijašima i ministru Srbije

G. M.
Beogradski mediji danas su objavili nekoliko eksplicitnih fotografija Dijane Hrkalović, nastalih u njenom kabinetu dok je bila državna sekretarka u MUP-u, a za koje se vjeruje da su dio serije fotografija koje su na kraju bile povod za ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića i Dragoslava Miloradovića Galeta, kuma Luke Bojovića, vođe "Škaljaraca".

Na jednoj od fotografija se vidi kako je Dijana Hrkalović provokativno podigla nogu u cipeli s visokom štiklom na sto; na drugoj fotografiji je otkopčala pantalone i pokazuje crne gaćice.

Prema pisanju portala Republika.rs, maja 2018. godine u jednom beogradskom kafiću sreli su se advokat Dragoslav Miša Ognjanović i Dragoslav Miloradović Gale, kum Luke Bojovića, vođe "Škaljaraca". Taj razgovor je, kako se navodi, sniman po direktnom nalogu Dijane Hrkalović.

Zbog onoga što su tada izgovorili Ognjanović i Miloradović, poznati advokat je ubijen dva mjeseca kasnije, a ista sudbina zadesila je i Galeta samo nekoliko dana poslije njihovog susreta u kafiću, piše Republika, prenosi Blic.

Foto: Objektiv/Pink.rs
Foto: Objektiv/Pink.rs

Ognjanoviću je, kako se dalje navodi, prema svemu sudeći došlo glave to što je Miloradoviću prenio da je vidio fotografije na kojima se u prostorijama MUP-a Dijana Hrkalović fotografisala polugola, u halterima i tangama. Te fotografije su očigledno iz istog serijala kao ove koje su danas objavljene, samo što su mnogo eksplicitnije, navodi Republika.

"E, vidi ovako, ovoga mi krsta... Sad vidio ovako, zid, neke knjige, grb Srbije i grb ministarstva, jedan pored drugog... Brus... Tange... Halteri... Slika samu sebe i šalje njima", citira Republika šta je tokom susreta advokat Ognjanović ispričao kumu Luke Bojovića.

Kao direktan izvršilac ubistva Miše Ognjanovića osnovano se sumnjiči ogranak kavačkog klana, koji je vodio Velja Nevolja, tačnije glavni likvidator klana Darko Elez. U transkriptu razgovora koji je Republika objavila, advokat Ognjanović i Bojovićev kum govore i o tome da su se Dijana i Elez sreli u Novom Sadu i razgovarali dva i po sata.

Kako piše Republika, ona je te fotografije slala jednom ministru, a potom i mafijašima.

"Kasnije ih je prosljeđivala svojim prijateljima mafijašima, hvaleći se da ih je prethodno slala ministru", objašnjava jedan sagovornik.

Inače, Hrkalović je u petak privedena i određen joj je pritvor do 30 dana pod sumnjom da je počinila krivično djelo trgovine utjecajem.