Hrvatska
0

Imenovan vršilac dužnosti direktora HRT-a

SRNA
Članovi Programskog savjeta Hrvatske radio-televizije (HRT) većinom glasova za vršioca dužnosti generalnog direktora ove medijske kuće izabrali su Josipa Popovca.

Savjet je na jučerašnjoj sjednici razriješio dužnosti rukovodstvo te javne radiotelevizije, na čelu sa direktorom Vanjom Sutlićem, a donesena je i odluka o raspisivanju konkursa za novog generalnog direktora.

Na prijedlog Popovca, imenovali su Mislava Stipić za vršioca dužnosti direktora Hrvatske televizije umjesto smijenjenog Blage Markote, Zorana  Mihajlovića za vršioca dužnosti direktora Hrvatskog radija umjesto smijenjenog Davora Mezulića i vršioca dužnosti direktora Muzičke proizvodnje Sandru Vojković-Smiljanić umjesto smijenjenog Josipa Guberine.

Budući da je glavna urednica informativnog programa HRT Hloverka Novak-Srzić bila odsutna sa sjednice, navodno zbog bolesti, Programski savjet HRT-a dao je upravi tri dana, a Srzićevoj rok od sedam dana da se izjasne o zahtjevu da se ona razriješi dužnosti.

Razrješenje Sutlića i ostalih rukovodilaca odvijalo se u periodu punom afera, kao što je Sutlićevo vrijeđanje novinarke Ivane Dragićević-Veličković, koju je nazvao "četničkom kurvom", kažnjavanja novinara koji su javnost izvjestili o tome, ali i otkrivanja podataka o lošem poslovanju i gubicima, te drastičnom padu gledanosti.