Programsko vijeće HRT-a
0

Smijenjena Hloverka Novak Srzić

FENA
Hloverka Novak Srzić
Hloverka Novak Srzić
S devet glasova za i jednim protiv Programsko vijeće HRT-a smijenilo je danas Hloverku Novak Srzić s mjesta glavne urednice informativnog programa HTV i privremeno na tu dužnost imenovalo Renata Kunića, urednika u redakciji unutrašnje politike.

Protiv smjene Hloverke Novak Srzić bila je jedino vijećnica Anja Šovagović.

Prije glasanja Hloverka Novak Srzić dala je mandat na raspolaganje te izrazila zadovoljstvo što je privremena uprava HRT-a dala mišljenje da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za njenu smjenu koju je još početkom decembra zatražio tadašnji direktor HTV-a Blago Markota.

Privremena uprava je, pak, u stanci sjednice vijeća održalo hitnu sjednicu nakon koje je v.d. glavnog direktora HRT-a Josip Popovac izvijestio da ravnateljstvo davanje mandata na raspolaganje Hloverke Novak Srzić smatra moralnim činom koji podupire "s obzirom na nezadovoljavajuće stanje u informativnom programu te vidljive subjektivne i objektivne poteškoće u radu tog programa". Stoga su vijeću predložili razrješenje dosadašnje glavne urednice.

Nakon smjene Hloverke Novak Srzić privremeni direktor HTV-a Mislav Stipić predložio je da do izbora novog glavnog urednika putem konkursa tu dužnost obavlja urednik u redakciji unutarnje politike Renato Kunić. Vijećnici su to i podržali sa sedam glasova za. Tri listića su bila nevažeća.