{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ICJ udruženja ogorčena presudom, nezadovoljni radom hrvatskih pravnika

F
4.2.2015. u 09:00
0
83
ICJ udruženja ogorčena presudom, nezadovoljni radom hrvatskih pravnika
0
ICJ udruženja ogorčena presudom, nezadovoljni radom hrvatskih pravnika
Ogorčenje presudom Međunarodnog suda pravde u Haagu, koji je odbacio hrvatsku tužbu za genocid protiv Srbije izrazila su splitska udruženja Urbana Desnica i Udruga hrvatskih logoraša Osječko-baranjske županije, koje smatraju da hrvatski pravni stručnjaci koji su radili na tužbi nisu dobro obavili svoj posao.
Udruga Urbana Desnica je u utorak navečer zapalila svijeće pored murala gradu heroju Vukovaru u splitskoj Vukovarskoj ulici i pred spomenikom poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a u Ulici Ruđera Boškovića. Tajnik udruge Zvonimir Pavlinović kazao je kako time žele poručiti da je presuda sramotna, a krivce, rekao je, treba tražiti "među izdajnicima koji su sastavljali tužbe".

"Znamo kakva su pravila međunarodnog prava i suda, znamo da su kriteriji visoki, no mislim kako je sramotno kad se govori o ljudskim životima da se gledaju brojke. Ono što se dogodilo u Vukovaru nije samo sramota JNA već cijele Europske zajednice jer nisu reagirali na vrijeme", kazao je Pavlinović.

"Ljudske žrtve su neprocjenjive i nenadoknadive, a ratna šteta od srpske agresije na Hrvatsku do 1999. je iznosila više od 236 milijardi kuna i "sada troškove koje nam je prouzrokovao agresor snosimo sami", rekao je.

Udruga hrvatskih logoraša Osječko-baranjske županije je saopćila je da je "više nego evidentno da hrvatsko pravosuđe i pravni stručnjaci nisu odradili svoj posao kako treba, niti pripremili svu potrebnu dokumentaciju na osnovu koje bi Haaški sud i mogao donijeti drukčiju odluku".

"Krivimo i hrvatsku vlast što nije u svemu bila više angažirana, jer današnja priča premijera Milanovića, gospođe Pusić i ostalih nas vrijeđa", navodi predsjednik te udruge Tomislav Hajduković u priopćenju za javnost. "Neka prošeću s nama Daljem pa ćemo im prstom uprijeti u one koji žive među nama, a koji su bili naši mučitelji", naveo je Hajduković dodajući "kako zna da je Nikolić kao šešeljevac bio u Antinu", gdje je ubijeno šestero hrvatskih mještana.

"Mi smo se u Hrvatskoj branili, ubijani smo, odvođeni u logore gdje smo mučeni i nikome ništa. Sada trebamo obilaziti majke ubijenih hrvatskih branitelja i tješiti ih, jedino što za to više nemamo ni sami snage, jer smo i bolesni i umiremo kao muhe," naveo je Hajduković koji je i sam prošao srpske logore.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: