Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Goran pa Gorane napisao sam ti definicjiu genocida. Genocid je namjera ili provedba istrebljenja određene etničke, vjerske ili rasne skupine. U razdoblju od 92. do 95. počinjen je genocid nad Hrvatima u BiH, točnije u RS-u. Genocid je nad Hrvatima počinila vojska bosanskih Srba te vojska iz Srbije i to u bosanskoj krajini i Posavini. Hrvati su istrebljeni s tih područja. Ili su pobijeni, ili su nestali, ili su bili u konc-logorima ili su protjerani. Od prijeratnih 200.000 Hrvata na području RS-a danas ih je preživjelo svega 10.000. Sami nisu nestali! To je tipičan primjer genocida. Upravo se za to, osim za genocid i nad Bošnjacima, sudi Radovanu Karadžiću. Slična optužnica tereti i Mladića. I zločincu Miloševiću se sudilo zbog genocida u BiH nad Bošnjacima i Hrvatima. Druga je stvar što to Hrvati nisu medijski eksponirali.
Ne postoji hrvatijanac ali je u Hrvatskoj postojao Hrvaćanin, termin koji je označavao sve stanovnike Hrvatske koji je naprasno ukinut i uveden je pogrešan termin Hrvat je Hrvat označava etničkog Hrvata a ne može se odnositi na sve stanovnike Hrvatske. Što se genocida tiče pročitajte šta to znači. Nad Hrvatima nije bilo genocida ni 90-tih niti prije 60 godina. U posljednjem ratu na tlu eks Jugoslavije jedini genocid desio se u Srebrenici a prije 60 godina nad Srbima i Jevrejima u NDH.
Ako ima Srbijanac, ima i Hrvatanac, kao i Bosnjakistanac...u bosanskom jeziku su razvojne mogucnosti prosto takve da im se ne vidi kraja!!!
najveci ratni zlocinac svih vremena u regiji ratko mladic pije svakodnevnu kafu s tadicem i jeremicm,on im je savjetnik u borbi protiv srpskog terorizma,posto je srpski terorizam najveci na svjetu oni se bore protiv srbskog terorizma u cacku i kraljevu,ratko mladic kaze da su oni jos gori od njega pa savjetuje tadica i jeremica da se kraljevo i raska dignu u vazduh zajedno s cackom,kazu da su se izlegla cudna sorta ubica,srbin tetovirano na celu a u ustima kama,naostrena i ogromna,kazu to je za buduca klanja evropljana,,jer cilj je srbima klat do londona.
Genocid je u ratovima tijekom 90-ih počinjen nad dva naroda Hrvatima i Bošnjacima. U Bosni i Hercegovini na području Podrinja nad Bošnjacima, na području bosanske krajine nad Bošnjacima i Hrvatima, na području Posavine nad Hrvatima i Bošnjacima. U Hrvatskoj je genocid počinjen u opsadi Vukovara i nakon okupacije toga grada. Genocid su u svim nabrojanim slučajevima počinile vojne i paravojne formacije Srbije, bosanskih Srba i hrvatskih Srba. Važno je naglasiti da je bio osmišljen, naređen i provođen od strane službenoga Beograda. Inače genocid je najteži oblik zločina kojega poznaje čovječanstvo i odnosi se na pokušaj ili provedbu istrebljenja određene etničke, vjerske ili rasne skupine. Stravični ratni zločini počinjeni su i nad SRbima u BiH i Hrvatskoj ali oni na sreću nisu imali karakter genocida.
Ako postoji bosanski jezik, onda moze da se kaze Italijanac. U cudesnom bosanskom jeziku sve je moguce. Samo dodas poneko \"h\" viska, ubacis par hrvatskih rijeci u srpski jezik i eto ti bosanskog.
Servi i kurbati ne mogu bez cirkusa, vjestacki narodi, vjestacke nazovi drzave, vatikansko- bizantske sluge. Bosanska drzava ce kad tad smrviti ova dva smrdljiva jajeta i uvesti red u regionu i zemljama bosanskim a to su; hum dalmacija, slavonija, raska, vojvodina, gora crna, metohija......itd
Zavisi kojim jezikom govoriš, u bosanskom postoji riječ Srbijanac - žitelj Srbije.
Nije srbijanski predsjednik vec - Srpski!!! Ne postoji pojam srbijanac vec srbin! kako zovete covjeka iz Italije? Italijanac???
23 novembar 2009 Beograd - Srpska crkva pokusava da sakrije uzrok smrti i bolesti patrijarha srpskog Pavla medjutim kako saznajemo Rasim Ljajic je dosao do informacija da patrijah srpski Pavle je verovatno bolovao od bolesti AIDS koju mu je preneo Pahomije prilikom pricescivanja.
znaci 1:1. Sad bi BiH mogla da tuzi Srbiju za protjerivanje Bosanaca i Hrvata iz Posavine. Grad Sarajevo da podnese tužbu protiv Srbije za 4-godinjsu opsadu i hiljade zrtava, grad Bihac odnosno USK da podnese tužbu protiv Srbije za opsadu, granatiranje i sve zrtve, itd ...itd... Pa dokle ce vise to sra-nje da traje ma-jke li vam ...(sto bi rekao Tito)