Komentari (100)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi oružje nabavljaju samo Bošnjo baca kletve i psovke.
Prvo nama je nemoguce nabaviti, vidis i sam kako je slozena situacija. Drugo, mi cemo to sve oteti ako nam zapne, pa goloruki smo se branili i od TO postali Armija.
Jest ali karakter rata se promjenio. Jesi ti svjestan šta bi nam uradili Srbija i Hrvatska naoružane avijacijom i dronovima ?!
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Imamo i mi nase policajce preko stele primljene da nas brane!
A najbolje da puno ne resemo i bice sve u redu...ko se uzkurci brzo se skurci kazu nasi stari, a mi ako nismo naucili onda smo ope naj....
Bravo ministre...sad ce milance dati dva ili tri aleksandru jaranu...bratski podijeliti hahaha
Neko se hvali...neko kuka a oba Hrvati. Prije neki dan Milanovic.rece da zbog ovih aviona hodaju poderanih carapa I gaca.
Eh da nam je kao hr da hodamo poderanih gaca i da imamo avione...milanovic ima problem kao namjesteni predsjednik zato sto je sada hr u tome bolja od srbije a mediji u hr ga furaju kao desnog ...on nikad nije bio desni osim kad zavadja hrvate i bosnjake.
Prije nego pocnemo kukati kako se BiH ne nsoruzava mozda bi trebalo razmisliti o nabavci Air tractora ili helikoptera za gasenje pozara, jer svake godibe kada zagust toj istoj Hrvatskoj koju ovdje pljuju kmece za pomoc. A sto se oruzja tice, kome ga nabavljati. Kad prvi metak pukne prva minhenska ce biti puno brojnija. Ovdje ce ostati po koji Call of duty vojni ekspert.
Respect.Zagreb Rafale, Sarajevo Stadler.😖
Kamo srece da smo mi njima prodali naše orlove i sokolove koje smo bili u stanju proizvoditi, pa ih unaprijediti kroz niz svih ovih godina i zaradili pare ;)
a nama pogana sda stranka za 30 godina nije mogla kupiti ni air traktore za gasenje pozara nego svaki put cekamo pomoc od hrvatske koja je uvijek pomagala,sjeme im se zatrlo
Dajte jedan i HVO-u,ne bum bil’ prvi put.
BiH/FBiH bi trebala ulagati barem u civilno zrakoplovstvo od kojeg sve krece. Pilatus PC6 i Air Tractor AT 802 su visestruke upotrebe, mali potrosaci, jednostavni za odrzavati. Ako se govori o naprednijrm vojnim onda Saab Gripen
Joj Bože dragi koliko samo imamo stručnjaka za avijaciju u BiH. Fakat smo sretna zemlja 😀
Kad ce Bosnjo kao dvorska luda nastupati na Zvezde Granda i pare davati na glasanje......moj Bosnjo nikad pameti neces doci ali BAS NIKAD!
Da,5 ovakvih aviona bi u slučaju rata s BiH posao završilo za 24 sata. S druge strane,ovo je klasa aviona 4,a nakon ovoga su izašli 4 plus,4 plus plus,peta generacija i izlazi peta plus. U bilo kojem sukobu sa novinom generacijom Rafali bi bili oboreni za 5 minuta
Dje si strucnjak sa eskadrilom 5 generacije, nismo te poznali
Stvarno dobra i kvalitetna masina.Hrvatska ima kontinuitet skolovanja kadra za nadzvucnu avijaciju veci nego Srbija i pilota im nece faliti sigurno.Mnogo je cro pilota otislo iz vojske trbuhom za kruhom,ali su i dalje dobri sto se tice brojnosti i ulazu u prave masine.Bell ,uh60,mi17 novi,.helikopteri.Skolska avijacija pc9 i zlin,a borbena rafal.Gasenje pozara canader i air tractor.Samo im nedostaje transportna avijacija iako imaju dva remontovana an-a koji stoje odavno
Starudija je to
Kako je novo starudija?
5 aviona je u vlasništvu no niti jedan još nije došao u Hrvatsku, dolazit će ove godine.
Nemaš pojma !!