Komentari (247)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I u čemu je problem. Hoćeš preći granicu, ideš na granični prelaz i ako imaš važeći dokument i trenutna situacija dozvoljava prelaz, fino pređeš nitko te ne dira. Vrlo jednostavno.
@IncognitoMemento Ovo je objašnjenje za Hrvate pa može malo i da se lagi, a drugo objašnjenje moraju dati Evropskoj Uniji
Ne radi se o zvanicnoj i najavljenoj posjeti, skupina talijanskih parlamentaraca u privatnoj posjeti, ne razumijem što je policija loše uradila. Obavlja svoj posao i dužnost, nema prelaska van graničnih prelaza ako vrijedi za mene valjda vrijedi i za talijane
Svaka suverena drzava ima pravo i obavezu da stiti svoje granice. Svaki migrant koji krije svoje licne podatke setreba posmatrati kao kriminalac a vecina ih krije. Ova ekipa italijana nisu nikakvi EU zvanicnici vec privatna grupa jer da jesu onda tu ne bi bili samo Italijani.
ocito je grijeh Hrvatske sto gleda na BiH prije svega kao na prijatelje pa ne stavlja žilet-žicu na granici za razliku od Mađara ili jos gore Slovenaca koji to rade EU bratskim narodima.
Ma preveslat ce i EU.Mozda Covic se sad javi i kaze pamflet o ugrozenosti i ravnopravnosti Hrvatskog naroda u Hrvatskoj.Ili bolje kazano samo Hercegovci mogu preko granice bez najave.Vidi samo kako postuju tudju teritoriju te kazu tamo je Suverena BIH.
A kad ta ista policija nahvata sve što je tamnije puti širom Hrvatske pa onda MIMO GRANIČNOG PRELAZA te ljude prebaci u BiH onda je to ok, je li tako uzp-ovci?
Kako je divno vidjeti HDZ eu podguze koje se tom evropejštinom busaju stjerane u kut pred svojim lažima.
Ovo nije civilizacijski. Hrvatska pripada 20. vijeku.
kod nas na balkanu je bitno imat bilo kakav odgovor na sve... nigdje logike...
Hrvatska je idealna drzava , inace bi migranti tamo ostali. I hrvati bjeze u irsku i njemacku . Vec eto oni se prave krstaskim braniocima i eu...a sve suprotno rade.
Dakle, europski zvaničnici su htjeli da emigriraju u BiH? Dobro su objašnjenje smislili Hrvati.
@ahiley ne. Talijani su htjeli prec granicu na mjestu gdje nije granicni prijelaz.
Ponovo kažem da hrvati čuvaju svoju zemlju i narod od horda sa istoka. Tako treba. Naša vlast prodaje svoj narod i zemlju za šaku eura. Da ih bude sram. Đubrad
Kakav cirkus. Počeli nam parlamentarci EU "upadati" . Kakvi lažovi. Šta su sve ovi uje u stanju. Neka vidi Evropa sa kim se udružila i šta nama rade.
Kome li pade na pamet da cenokošuljaše primi u EU, kada očigledno ne mogu i ne žele da se uklope u norme civilizovanog i humanog tretiranja ljudi u skladu sa Međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima.
A, zato ste skinuli EU zastavu sa vaše ambasade sinoć.
Inace hrvatska policija postupa jako humano sa migrantima. Sad ce se u Briselu otvoriti rasprava o ovom incidentu, a Italijanima je to bio cilj.
Bravo za ministra i policiju, lijepo reče mimo graničnog prijelaza nitko ući ne može. Tako se to radi samo gaziti tu migrantsku gamad i pucati čim se pojave na granici. Gazi i samo gazi naša lijepa i jedina domovino .