Regija
70

Hrvatski mediji: Šok u Haagu, vođi srpskih radikala baš ništa nisu dokazali

Piše: M. N.
Dnevnik.hr
Hrvatski mediji izvijestili su o oslobađajućoj presudi četničkom vojvodi i lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju sa šokom i nevjericom.

Ugledni Jutarnji list objavio vijest pod naslovom "Šok u Haagu, Vojislav Šešelj je slobodan čovjek! Pale sve tačke optužnice, vođi srpskih radikala baš ništa nisu dokazali!".

"Po ovoj presudi iz Haaga ispada da je ratni huškač 12 godina proveo nevin u pritvoru", naglašava Jutarnji.

Portal 24sata.hr prenio je ovu vijest s naslovom "Šok! Šešelj je slobodan čovjek, odbačene sve tačke optužnice". Osvrnuli su se i na njegov Twitter status u kojem navodno poručuje hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović kako će joj doći u zvaničnu posjeti i da se pripremi: "Šešelj već prijeti: Draga moja Kolinda, spremi se, dolazim ti".

Portal državne televizije HRT u tekstu o presudi postavio je video snimke četničkog vojvode u kojima između ostalog poručuje Hrvatima: "Samo im poručujemo da nijedan komad srpske teritorije neće iznijeti", "Amputirat ćemo Hrvatsku, sve teritorije zapadno od linije Karlovac -Virovitica", te je pozivao na bombardovanje Zagreba.

Podsjetili su na stravični zločin Belih orlova u Voćinu gdje je stradalo 47 hrvatskih žrtava.

Dnevnik.hr objavio je "Nakon 13 godina suđenja: Vojislav Šešelj nije kriv: Oslobođen po svih devet tačaka optužnice"

"Vijeće je utvrdilo da je govor na vukovarskoj cesti i u Vukovaru doista održao Šešelj. Vijeće je utvrdilo da je Šešelj održao i govor u Malom Zvorniku. Vijeće vjeruje da su dokazi koje je iznijelo tužilaštvo nedovoljno da bi se isključila mogućnost da je iznošenjem poziva samo učestvovao u ratnim naporima galvanizirajući ratne snage", napisao je Dnevnik.hr.

Večernji list objavio je seriju članaka s naglaskom na šok i nevjericu. "Šok iz haaške sudnice: Vojislav Šešelj oslobođen po svim tačkama optužnice!", "Šešljeva retorika slala u smrt i djecu", "Pripremao teren za etničko čišćenje u Hrvatskoj i BiH", "Ovo je pljuska svim žrtvama od ratnohuškačke politke Šešelja koji to nikada nije skrivao", samo su neki od naslova.

Četnički vojvoda Vojislav Šešelj oslobođen je danas u Haagu po svim tačkama optužnice. Raspravno vijeće Međunarodnog krivičnog suda oslobodilo je Vojislava Šešelja po svim tačkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH. Vojislav Šešelj je po izricanju ove presude slobodan čovjek, kazao je predsjednik Sudskog vijeća Jean Claude Antonetti.