|

"Hrvatske izjave o Kosovu kvare odnose dvije zemlje"

"Hrvatske izjave o Kosovu kvare odnose dvije zemlje"
0
F
FENA
11.12.2009. u 09:22
6
komentara
0

dijeljenja
"Hrvatske izjave o Kosovu kvare odnose dvije zemlje" Foto: Reuters
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u četvrtak navečer da nastupi hrvatskih političara i zastupnika pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu kvare odnose Srbije i Hrvatske, prenijela je Radio televizija Vojvodine.
Predsjednik Tadić je na Paliću pokraj Subotice novinarima izjavio da je iznošenje "neistinitih tvrdnji hrvatskog predstavnika pred Međunarodnim sudom u postupku za ocjenu legalnosti jednostrano proglašene neovisnosti Kosova miješanje u unutrašnje stvari Srbije".

"Očekujem da hrvatski dužnosnici definišu svoju poziciju i nadam se da to nije namjera da se naši odnosi spuste na niži nivo", rekao je Tadić, i podsjetio da su dobrosusjedski odnosi pretpostavka evropskih integracija svih zemalja zapadnog Balkana.

S druge strane, prenosi RTV, Tadić je istakao da su potpuno neutemeljene ocjene iz Hrvatske da Srbija ima neiskrenu politiku prema Bosni i Hercegovini (BiH).

"Srbija ostaje svom snagom privržena Daytonskom sporazumu, i očekujemo da se predstavnici naroda u BiH dogovore o budućim rješenjima u toj zemlji", rekao je Tadić.

Predsjednik Tadić je objasnio da bi Srbija neiskrenom politikom u odnosu na cjelovitost BiH ugrozila vlastiti teritorijalni integritet, ali i narušila svoj kredibilitet u postupku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...