Regija
12

Hrvatska: SDP i Most nastavljaju pregovore, HDZ ispao iz igre

Klix.ba
Petrov i Milanović (Foto: Arhiv/EPA)
Petrov i Milanović (Foto: Arhiv/EPA)
Večeras je završen sastanak o formiranju vlasti u Hrvatskoj na kojem su, nakon odlaska HDZ-ovaca, ostali predstavnici Mosta i koalicije Hrvatska raste predvođene SDP-om.

Prema izjavama Zorana Milanovića (SDP) i Bože Petrova (koalicija Most) novih izbora u Hrvatskoj, čini se, neće biti jer Most i koalicija predvođena SDP-om nastavljaju pregovore, piše Index.hr.

Predsjedništvo SDP-a na današnjem sastanku podržalo je svih sedam zahtjeva Mosta.

Na sastanku, kako je rečeno, nisu govorili o imenima. Milanović je rekao da će ustrajati da mandatar bude Božo Petrov. Petrov je rekao da je Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om svojim odlaskom ispala iz razgovora.

Petrov, koji očekuje da će Hrvatska u utorak imati mandatara, rekao je da je na uvjete Mosta pristala koalicija Hrvatska raste, a HDZ-ova Domoljubna koalicija na njih nije pristala.

"Očekuje nas još tri dana razgovora, nadamo se da će oni do utorka završiti i da ćemo imati mandatara i ostale stvari završene", rekao je Petrov novinarima.

Zoran Milanović je rekao kako više neće biti premijer.

"Više neću biti premijer, to je gotovo", kazao je i dodao kako će to biti nestranački mandatar ili neko iz Mosta.

"Mi ćemo uvjeriti kolege da to bude neko iz Mosta", najavio je Milanović.

Milanović se odmah oglasio i na svojoj Facebook stranici. "Počinjemo razgovor o formiranju Vlade u dobroj vjeri. Optimisti smo. Nema povratka na staro", napisao je još uvijek aktuelni premijer.