Komentari (145)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Oštrica NATO pakta!
A rugaju se Srbima koji ce imati 18 ispravnih MIG-29 aviona.
Koji će imati... jednog dana hahahaha! Imat će i hrvatska jednog dana njih sto! Daj ne resi
Gledam veceras HRT 1 i upravo ova tema sto se tice zastarele avijacije i Kolindica kaze da ce imati hitan sastanak sa nacelnikom.Uhvatila panika Hrvate a ne vidim razlog kada mogu placati Slovenci kontrolu vazdusnog prostora zasto ne bi to mogla i Hrvatska
Krsi
cekaju isporuku letecih cilima iz sarajeva pa da zajedno sa cvijecem predju drinu
Nije sve do remonta. Ti avioni su leteli. Imati ratnu avijaciju ne znaci samo imati avione, treba imati i odgovarajucu infrastrukturu kao i dobro obuceno zemaljsko osoblje.
Pilot? Pusti suplju,kakav pilot,nego ti fino sebi dekicu i cebence u ruksak,nesto za citati,kad se katapultiras iz njega valja preziviti neko vrijeme
ovi su oni sto idu prvi ako NATO zakuha sa Rusijom :D ovako redosljed j-20 t-50 f-22 .... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . .. . . .. . .. . . .. .. . . . . .mig-21
koga Ukrajina remontira taj vecinom ostane bez vazduhoplovne eskadrile
Migovi 21 su bili aktuelni pred rat, što znači da ih je realno pregazilo vrijeme, a vjerovatno i loše održavanje tokom decenija.. ..nego bješe zanimljivo pročitati: "Osim toga, u dva navrata ugasio se motor tokom leta, što se u bivšoj JNA nije dogodilo u 40 godina, prenose hrvatski mediji." Je l' ovo hrvatski mediji posredno pohvališe "mrsku" JNA ili mi se čini?
8 u muzeje a 4 neka lete dok mogu.
Koliko sam upucen i znam...Hrvatska ima zrakoplovstvo, a ne vazduhoplovstvo.
Ako se u Rvatskoj kaze zrakoplovstvo, zasto bi novinari iz druge drzave koristili njihovu terminologiju. Ovdje se kaze vazduhoplovstvo.
@Vangla Što kaže izmišljeni bosanski jezik, zrak ili vazduh?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
....sva ova oruzja u vecini slucajeva sluze samo kao izgovor da bi se imale fotelje i da bi se zaposljavali podobni! 12 na papiru aviona zahtjeva toliko i toliko osoblja pilota i generala...a ovamo to sto oni ne lete i ne sluze nikakvoj svrsi osim sto donose troskove to je vec nebitno i to se sakriva :-))))
da nisu unistili mostarki SOKO, ne bi bilo problema oko aviona.
Koliko para toliko muzike. Da bi servisirali 12 aviona treba vam neko ko radi dobro a ne neko ko radi jeftino. Svima je jasno da su ovo dilovi koji su napravljeni da se dobro zaradi a ne da se napravi avion. Oprema koju su Ukrainci ugradili sigurno nije SSSR porijekla niti je iz bivših sovjetskih republika. Tu ima dijelova od Vijetnama do Kine. Ukratko zamijenili su ruske željezne čipove sa kineskim koji rade dok ih ne upališ.