Skandal
2

Hrvatska: Objavljen video na kojem djevojka konzumira sumnjivi prah, univerzitet je suspendovao

Klix.ba
Privatni univerzitet Vern u Zagrebu potresa vjerovatno najveći skandal od osnivanja 2000. godine - na internetu se ove sedmice našao video koji prikazuje djevojku prilikom konzumiranja droge, a kako saznaje Jutarnji list, djevojka je suspendovana s nastave do okončanja disciplinskog postupka.

Kratki video je kreiran kamerom na smartphoneu i prikazuje trenutak kada nepoznata djevojka za vrijeme predavanja kroz nos uvlači prah. Njeno ponašanje odgovara načinu konzumiranja kokaina.

Sa Verna nisu odmah htjeli komentarisati, ali je naknadno objavljeno saopćenje u kojem čelništvo priznaje da je najvjerovatnije riječ o osobi koja na privatnom univerzitetu pohađa nastavu.

"Sudeći prema dosadašnjim indicijama, postoji velika vjerovatnoća da se radi o studentici koja studira na jednom od naših studija", izjavio je Jutarnjem listu predsjednik Uprave univerziteta Vern Branko Štefanović.

Kako su napisali, pokrenuti su odgovarajući pravni postupci jer se ponašanje zabilježeno kamerom kosi sa zakonima i internim aktima ustanove. Prema potvrdnji Štefanovića, u njihovim internim dokumentima predviđena je i mjera gubitka prava na studiranje.