Hrvatska: Most će predložiti svog mandatara vlade

A
Anadolija
11.11.2015. u 18:06
3
15
Hrvatska: Most će predložiti svog mandatara vlade
3
Hrvatska: Most će predložiti svog mandatara vlade Božo Petrov (Foto: Anadolija)
U centrali Mosta danas je održan sastanak rukovodstva stranke koja je na izborima postigla značajan rezultat i bez čije se podrške ne može sastaviti vlada u Hrvatskoj.
Predstavnik Mosta Božo Petrov je nakon sastanka izjavio da je Most otvorio razgovore s HDZ-om i SDP-om.

"Smatramo da Hrvatskoj u ovom trenutku treba jedinstvo. Mi smo u Mostu uspjeli između prevladati svjetonazorske podjele. Mi očekujemo od jednih i drugih da razumiju što je prioritet i da se u Hrvatskoj pokuša napraviti jedinstvena vlada. To je jedino kako se mogu učiniti reforme. Jedinstvo je izuzetno potrebno. Smatramo da mi u ovom trenutku možemo biti moderator jedinstvu HDZ-a i SDP-a. Smatramo da oni nakon 25 godina mogu zaustaviti animozitet i teške riječi, barem na dvije godine. To je nužno za Republiku Hrvatsku", rekao je Petrov.

Istakao je da će nakon prve i druge faze uslijediti definiranje mandatara vlade.

"Danas smo iznijeli glavna načela. Drugi uvjet je da svi zajedno sjednemo za stol. I mi ćemo također predložiti mandatara vlade. O mandatarima ćemo razgovarati tek nakon što dogovorimo prvu i drugu fazu", kazao je Petrov.

Na pitanje novinara šta ako druge dvije partije odbiju prijedloge Mosta, Petrov je istakao kako se nada da postoji dovoljno političke volje da se to ne desi.

"Vjerujem da će biti dovoljno političke mudrosti i da se to neće dogoditi", zaključio je predstavnik Mosta.


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: