Nakon nesreće
8

Hrvatska ministrica u suzama poručila: Teško mi je, ponudila sam ostavku premijeru

Klix.ba
Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL
Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac danas se obratila javnosti nakon saobraćajne nesreće koju je skrivila u subotu i u kojoj je povrijeđena djevojčica. Žalac je plačući kazala kako je dala mandat na raspolaganje.

Kazala je kako joj je vozačka istekla u junu 2016. godine, ali to nije znala, prenosi Index.hr.

Žalac je, podsjetimo, u subotu učestvovala u saobraćajnoj nesreći u Vinkovcima, ukojoj je teško povrijeđena djevojčica. Žalac je, kasnije se ustanovilo, automobilom upravljala bez vazeće vozačke dozvole.

"To ne bih nikome poželjela. Išla sam u trgovinu, djevojčici sam pomogla na mjestu nesreće", rekla je Žalac plačući te je poručila da nije znala da joj je istekla vozačka.

"Premijeru sam u subotu ponudila ostavku. Ponudila sam mu mandat na raspolaganje. Ne opravdava me to da imam nevažeću vozačku . To je takav splet okolnosti. Pored moje ulice je istrčalo dijete, pokušala sam izbjeći, sreća što niko nije došao iz suprotnog smjera", rekla je Žalac.

"Ja to nisam znala. U Zagrebu ne vozim auto", rekla je ministrica.

"Policija i DORH će sve reći o tom nemilom događaju. Ja se ispričavam javnosti. Nije mi nikakva namjera, to me ne opravdava. Dozvola mi je izdana 2006. Traje deset godina. Ja to do subote nisam znala. Vozila sam možda 30-40 na sat. U stanju sam šoka. Nisam vam mogla u subotu dati izjavu. Najvažnije mi je da je malena dobro, da nije bilo operativnog zahvata", rekla je Žalac.