Regija
7

Hrvatska: Marina Lovrić Merzel odvedena iz sjedišta Uskoka u pritvor

Klix.ba
Sisačko-moslavačka premijerka Marina Lovrić Merzel oko 18:20 sati izvedena je iz sjedišta Uskoka gdje se poslijepodne očitovala na optužbe zbog kojih je tokom noći uhapšena u Sisku.

Iako njen advokat Berislav Živković zbog opsežnosti predmeta nije želio odgovoriti novinarima za šta se konkretno sumnjiči njegovu klijenticu, neizravno je potvrdio da je među pet tačaka za koje se tereti i sumnja da je preplatila zgradu županijskog Zavoda za hitnu pomoć.

Upitan povezuje li se njegovu klijenticu s preplaćivanjem zgrade županijskog Zavoda i prodajom Cesta Sisak po višestruko nižoj cijeni, advokat je rekao "sa svim se povezuje, ne povezuje se s Marsovcima".

"Teško je odgovoriti na pitanja jer su vrlo opsežne tačke", kazao je advokat. Dodao je da joj se svakom tačkom njegovoj klijentici na teret stavlja određeni novčani iznos. Novinarima je izjavio da je njegova klijentica, koju se tereti za pet tačaka, iznijela obranu i odgovarala na pitanja istražitelja.

Nakon ispitivanja u Uskoku, u kojem je provela oko sat i pol vremena, Lovrić Merzel je u neoznačenom vozilu odvedena u pritvor, a sutra će biti odvedena pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Advokat je kazao da još nije vidio spis pa mu je vrlo teško ocjenjivati kojom se dokumentacijom raspolaže i koji su dokazi protiv njegove klijentice.

Prije nego što je sisačko-moslavačka premijerka odvedena, u sjedište Uskoka civilnim automobilom dovedene su još dvojica osumnjičenika, a među njima je navodno Bernard Popec koji je Županiji prodao prostor za Zavod za hitnu pomoć.