Vatrogasac povrijeđen
55

Hrvatska: Karlovac pogodilo jako nevrijeme s ledom, od udara groma izgorjela kuća

S. Š.
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Jako nevrijeme zahvatilo je dijelove Hrvatske, a prema izvještavanju tamošnjih medija najgore je bilo u Karlovcu, u kojem je za kratko vrijeme pala velika količina kiše praćena grmljavinom, toliko jakom da je grom izazvao požar na kući.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme širom Hrvatske, uz upozorenje da je pored obilnih kišnih padavina moguć i led.

Nevrijeme praćeno jakom grmljavinom i ledom pogodilo je u popodnevnim satima karlovačku regiju. Na području Krnjaka padao je grad, a ponegdje je bilo i vjetra olujne jačine.

Jak vjetar je lomio grane u centru Karlovca, a gradske ulice su bile poplavljene vodom te je bilo gotovo onemogućeno kretanje.

U mjestu Borlin je prilikom udara groma izbio požar na jednoj porodičnoj kući, prenose hrvatski mediji. Navode i kako je prilikom gašenja požara došlo do više eksplozija nepoznatog eksplozivnog sredstva, a prilikom gašenja požara je povrijeđen i jedan vatrogasac.

"Vatrogasac ima teške povrede, pregledan je i zbrinut u Općoj bolnici Karlovac i upućen na daljnje liječenje u KB Dubrava. Neophodna je i operacija, a želimo da se čim prije oporavi", kazao je za RTL načelnik Javne vatrogasne jedinice Karlovac Miroslav Radeta.

Iz Županijskog centra 112 Karlovac izvijestili su da su primili blizu 60 dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom, grmljavinom i ledom koje je u popodnevnim satima zahvatilo područje grada Karlovaca i okolinu.